Bu vitamin olmadan yaşayamazsınız! Beyninizin en etkili muhafızı…

Genel sağlığın temelini oluşturan beyinin iyi çalışması için bir takım vitaminlere ihtiyacı var. İşlevsel olarak beyin güçlü olmadığında vücudun hayati tehlikesi yükselir. Bu durumu yaşamak istemiyorsanız hayatınıza beyni motor gibi çalıştıran o vitamini ekleyin. İşte beyninizin işlevselliğini artıran vitamin…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Vücudun temel taşı olan beynin işlevselliğinin artması için bol bol omega-3 yağ asidi vitamini tüketmesi gerekir. Beynin işleyişinde yaşanan bozukluk tüm vücudu olumsuz etkileyebilir. Sağlıksal anlamda yaşanmaz hale getiren beynin fonksiyonel zayıflığı ciddi hastalıkları da beraberinde getirebilir.

Bilim insanları bu yüzden sofralarımızdan omega-3 yağ asidi vitaminin eksiltilmemesini tavsiye eder. Özellikle bu ay bu vitaminden bol bol faydalanabiliriz. Vira Bismillah! Deyip bol bol balık çeşidi çıkartan balıkçıların da hakkını vererek haftada en az 2 en fazla da 4 kez tüketilen balıklar içinde en faydalısı ise çipuradır. Çünkü çipura balığının sahip olduğu omega-3 yağ asitlerinin özellikleri tam beynin fonksiyonları içindir.

BEYNİNİZİN EN ETKİLİ MUHAFIZI: ÇİPURA BALIĞININ FAYDALARI NELERDİR?

* Hem omega-3 yağ asidi hem de omega-6 yağ asidi bakımından zengin olan çipura balığı sinir hücrelerinin hızla yenilenmesini destekler. Sinir hücreleri ne kadar güçlü ve yeniyse beyne iletim akımı o kadar hızlanır.

* Beynin ihtiyacı olan fonksiyonel akım çoğaldıkça hafıza problemleri sıfıra iner. Özellikle ileri yaş Alzheimer hastalığı ve demans riski ortadan kalkar.

* Beyin ne kadar güçlüyse vücudun işlevselliği de o kadar güçlü olur. Organlar daha hızlı ve entegre bir biçimde çalışır.

* Gün içinde yorgunluk, mevsimsel ve hastalığa bağlı yorgunlukların yaşanma olasılıkları düşer.

* Çipura balığı ayrıca iyi kolesterol bakımından zengindir. İyi kolesterol de kalp ve damar hastalıkları riskini düşürür. Kan akışını düzenler.

* Hücreleri hızla yenilediğinden en büyük faydası cilt tabakası olan demansadır. Demans tabakası cilt hastalıklarının oluştuğu noktadır. Bu tabaka ne kadar güçlüyse kırışıklık, yaşlanma ve cilt hastalıkları riski de o kadar azalır.

Gözlere havuçtan daha fazla fayda sağlıyor! O balığı mutlaka haftada 2 defa tüketin