AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Beş çaylarında ya da arkadaş buluşmalarında en çok tercih edilen tiramisu tatlısı artık evlerinizdeki yerini alıyor. Dünya çapında ün yapmış İtalyan şef Danilo Zanna, bu eşsiz lezzetin tüm püf noktalarını anlattı. Özellikle kahve severlerin tüketmeyi sevdiği tiramisunun özel sosu ise Masterchef ekranlarında paylaşıldı. İster borcamda isterseniz kupa bardaklarda yapabilirsiniz. İşte MasterChef'in Danilo Şef'in tiramisu tarifi...
MALZEMELER;
Bir orta boy borcam için
300 gram labne peyniri
3/5 su bardağı süt
3 adet yumurta
4 bardak un
Bir su bardağı kadar toz şeker
Bir paket kedidili
Yeni toz haline getirilmiş 2 yemek kaşığı kahve
Sabayon sosu için;
5 adet yumurtanın sadece sarısı
1/5 su bardağı toz şeker
1/5 paket vanilya
400 ml krema
YAPILIŞI;
Bir kapta yumurta ve şekerleri iyice çırpın.
Ocağa bir tencere koyun. Bu karışımı içine ekleyin.
Daha sonra un ve şekeri ilave edip bledırdan geçirin.
Kaynayan karışım muhallebi kıvamını alınca ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Tam soğumadan içine labne peyniri ekleyip tekrar mikserden geçirin.
Sıcak bir bardak suyun içine kahve koyun biraz kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Bu karışımın içine kedidillerini batıracak borcamın tabanına koyun.
Taban kedi dilimleriyle dolduktan sonra üzerine muhallebiden bir miktar dökün.
Sonra yeniden kedidillerini ıslayın koyun onun da üzerine muhallebi dökün.
En son üzerine elek yarımıyla kahve tozu dökün. Soğumaya bırakın.
Ardından sabayon sosunu yapın:
Bir kasede yumurta sarılarını şekeri ve vanilyayı karıştırın. Bir tencerenin içine su doldurun kaynatın. Sonra o kaseyi kaynar suyun üzerine koyun. Yağ sıçratmayı önleyen elek kullanabilirsiniz. Buharda sıcak olan karışıma azar azar kremayı ekleyip blendırdan geçirin.
En son soğuyan bu karışımı soğuyan tiramisunun üzerine dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...