Bu Hafta Halka Arz Olacak Şirketler Neler? Halka Arz Takvimi 2023

Borsa yatırımcıları, her hafta halka arz olunacak şirketleri araştırıyor. Halka açılacak şirketleri kaçırmak istemeyen ve özellikle beklediği şirketten hisse senedi almak isteyenler güncel takvimi görmek istiyor. Peki, Bu Hafta Halka Arz Olacak Şirketler Hangileri? Halka Arz Edilecek Şirketler Nerede Yayımlanır? İşte Güncel Halka Arz Takvimi 2023...

Yatırım fırsatlarını kaçırmak istemeyen binlerce kişi borsada işlem gören şirketleri yakından takip ediyor. Son zamanlarda daha çok ilgi görmeye başlayan halka arz ile şirketler finansal açıdan büyürken, yatırımcılar da bu büyümeden faydalanmış oluyor. Peki, Halka Arz Edilecek Şirketler Nerede Yayımlanır? Bu Hafta Halka Arz Var mı? İşte Güncel Halka Arz Takvimi 2023

HALKA ARZ İÇİN TIKLAYIN.

HALKA ARZ OLACAK ŞİRKETLER NEREDE YAYIMLANIR?

Güncel haftalık halka arz takvimi, borsa yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Halka açılan şirketlerin talep toplayacağı tarihler, mevcut sermaye bilgileri, yeni sermaye rakamları, satış fiyatı gibi bilgilere Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan bültenlerde yer veriliyor.

Halka Arza girecek şirketleri görmek ve hisse senedi satın almak isteyen yatırımcılar, bu listeleri haftalık olarak takip edebilir.

2023 YILI GÜNCEL HALKA ARZ TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

HALKA ARZ HAKKINDA

Halka arz, payların çok sayıda ve önceden bilinmeyen yatırımcılara çağrı ve ilan yoluyla satış işlemidir. Şirketlerin halka arz edilen payları Borsa İstanbul Pay Piyasası (PP) bünyesinde yer alan pazarlardan (Yıldız Pazar, Ana Pazar, Alt Pazar) şartlarını sağladıkları pazarda işlem görmeye başlayabilirler.

Yıldız Pazar, Ana Pazar veya Alt Pazar'da işlem görmek üzere başvuran ortaklıklar mevcut sermayeyi temsil eden payların bir kısmını ortak satışı şeklinde halka arz edebildiği gibi, sermaye artırımı yoluna giderek mevcut ortakların rüçhan haklarını kısıtlamak suretiyle de halka arzı tercih edebilmekte veya her iki yöntemi birlikte uygulayabilmektedir.

HALKA ARZ NASIL ALINIR?

Borsa İstanbul'da işlem görebilmek için halka arz izahnamesinin SPK tarafından onaylanması, şirket paylarının halka arz edilmesi ve sonrasında payların Borsa kotuna alınması gerekmektedir.

Borsa kotuna alınma, işlem görmesi talep edilen payların ilgili şartları taşımaları durumunda Borsa İstanbul Pay Piyasası'nın ilgili pazarında işlem görmesinin kabul edilmesidir.

Şirketlerin halka arz öncesinde aşağıdaki hazırlıkları yapmaları gerekmektedir

Payların halka arzına onay verilmesi süreci SPK'nın, Borsa'da kota alınma ve işlem görme süreci ise Borsa İstanbul'un incelemesine tabidir.

Şirket paylarının halka arz edilip işlem görmesi için aşağıdaki adımların tamamlanması gerekmektedir:

7 ADIMDA HALKA ARZ SÜRECİ

-Borsa İstanbul ve SPK'ya Müracaat

-Borsa İstanbul ve SPK Uzmanlarınca Şirket İncelemesi

-Takas ve Saklama Bankası ile Merkezi Kayıt Kuruluşuna Müracaat

-Şirketin İşlem Göreceği Pazarın Belirlenmesi

-Halka Arz İzahnamesinin Onaylanması

-Payların Halka Arzı ve Satış Sonuçlarının Bildirilmesi

-Borsa Kotuna Alınma ve İşlem Görmeye Başlama