Aksam.com.tr
Muhammed Fatih Karabulut
Sürekli olarak gerçek olup olamayacağı tartışılan zaman yolculuğu ile ilgili ortaya çıkan yeni fotoğraf kafaları karıştırdı. Henüz 1940'lı yıllarda cep telefonunun icadından çok önce çekilen bu fotoğrafta elinde cep telefonuyla konuşan adam gizemini koruyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında çekilen fotoğraf zaman yolcusu tartışmalarını gündeme taşıdı.
Zaman zaman tartışma konusu olan zaman yolculuğu teorisi bir kez daha alevlendi. 1943 yılında İzlanda'nın Reykjavík kentinde çekilen bir fotoğraf özellikle zaman yolculuğu teorisyenlerini heyecanlandırdı.
New York Post'ta yer alan habere göre; 1940'lı yıllara ait olan siyah beyaz fotoğrafta elinde cep telefonuyla konuşan adam göze çarpıyor. Sun'a göre, gizem 1943'te İzlanda'nın Reykjavík kentinde şüpheli karakterin İkinci Dünya Savaşı sırasında konuşlandırılmış ABD askerlerinin etrafında görüldüğü yere kadar uzanıyor.
Ama bu adam asker kıyafeti giymiyor. Bunun yerine, modern bir cep telefonu kullanıcısının yapacağı gibi elini kulağına yakın tutarak açık renkli bir trençkot giymesiyle dikkat çekiyor. Sosyal medyadaki kullanıcılar, adamın bir zaman yolcusu olduğu konusunda ısrarcı yorumlar sergilemeye başladı.
İzlandalı Facebook grubu Gamlar ljósmyndir'de Kristjan Hoffmann tarafından ilk kez 2016'da paylaşılan fotoğrafın altına şu not düşüldü: "Bu güzel fotoğrafa dikkat çeken bir şey 2016'da. Pencerenin yukarısında, resmin ortasındaki köşede, bir adam eğilmiş ve cep telefonuyla ilgileniyor.
Hoffmann, "Ne diyeceğimi bilmiyorum, sadece telefonda konuştuğunu sanmıyorum... Sersemlemiş durumda, tek başına duruyor ve diğerlerinden farklı bir başörtüsü ve atkısı var. Bugün yaptığımız gibi davranıyor" cümlelerine yer verdi.