Evlere bedava doğalgaz ne zaman verilecek? Bu ay doğalgaz ücretsiz mi? Bakan Dönmez'den açıklama...

Ücretsiz doğalgaz verileceği geçtiğimiz günlerde açıklandı. Vatandaş ne zaman bedava doğalgazdan yararlanılacağını öğrenmek istiyor. Bu nedenle internet aramalarında Bu ay doğalgaz ücretsiz mi? Bedava doğalgaz ne zaman verilecek? soruları merak ediliyor.

Doğalgazın ne zaman ücretsiz olarak verileceği arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Karadeniz'de bulunan doğalgazın ardından konutlara bedava doğalgaz verileceği duyuruldu. Konu hakkında açıklama ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi. Bu ay doğalgaz ücretsiz mi? Bedava doğalgaz ne zaman verilecek?

BU AY DOĞALGAZ ÜCRETSİZ Mİ?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise, "Bugün gazımızı tesisimize getirmiş olacağız. Mayıs başında da inşallah işleme vermiş olacağız. Hemen hemen herkesi mutlu edecek bir müjdenin geleceğini söyleyebilirim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konutlarımızda ilk bir ay tamamı ücretsiz, bir yıl mutfak ve sıcak su kullanımındaki 25 metreküplük doğal gazı ücretsiz veriyoruz" şeklinde müjdeyi duyurdu.

30 YILLIK DOĞALGAZ İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının konutların 30 yıllık doğalgazını karşılamaya yeteceğini ifade ederken, proje kapsamında tam kapasite sisteme doğalgaz verilmeye başlanıldığında ise Türkiye'nin toplam tüketiminin yüzde 30'unu karşılamaya yeteceğini söyledi.

1 trilyon dolarlık değere sahip doğalgaz Türkiye'nin enerjideki dışa bağımlılığını azaltma noktasında da kilit rol oynayacak.