Bu akıllı telefonlardan uzak durun! Çevrelerine ölüm saçıyorlar!

Günümüzde hemen hemen her yetişkinin bir akıllı telefonu bulunuyor. 7'den 70'e birçok insanın kullandığı akıllı telefon alırken genelde tasarıma, kameraya ya da bataryaya bakılıyor. Akıllı telefonların yaydığı ve ciddi sağlık problemlerine yol açabilecek radyasyon değerleri bulunuyor. Bu radyasyon “SAR” olarak ifade ediliyor. İşte SAR değeri en yüksek akıllı telefonlar...

Günümüz yaşantısının vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı telefonlar insanlar sürekli yakınlarında bulundurduğu ve önem gösterdiği cihazlar oldu. Gece yatarken bile baş ucunda tutulan akıllı telefonlardan bazılar ciddi anlamda tehlike saçıyor. BanklessTimes, SAR değeri yüksek telefonları duyurdu.

Akıllı telefon alırken genellikle telefonun dış görünüşü, kamerası, batarya ömrü ve fiyatı göz önünde tutuluyor. Kullanıcıların çoğu alınan telefonun SAR değerini merak etmiyor. Yüksek olması durumunda ciddi sağlık problemleri yaratan SAR değeri yüksek olan akıllı telefonlar listesi belli oldu.

AKILLI TELEFON ALIRKEN SAR DEĞERİNE DİKKAT EDİN

SAR değeri kısaca: Specific absorption rate yani Özgül Soğurma Oranı olarak adlandırılıyor. Vücut belirli oranda bu radyasyonu absorbe etse de SAR değeri yüksek cihazlar bir süre sonra sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor.

SAR, 100 kHz ve 10 Ghz aralığında bulunan alanlara maruz kalma düzeyini ölçmek için kullanılır. 1 gramlık doku başına düşen değerlerle ölçülen SAR belirli bir miktarı geçince kansere kadar birçok hastalığa neden oluyor.

SAR DEĞERİ YÜKSEK TELEFONLAR BELLİ OLDU

BanklessTimes, son raporunda SAR değeri en yüksek akıllı telefonlar listelendi. Listenin başında Motorola Edge modeli 1,79W / Kg SAR oranıyla birinci sırada bulunuyor. İşte listenin tamamı...

SAR değeri en yüksek akıllı telefonlar:

1-Motorola Edge – 1,79W / Kg

2-ZTE Axon 11 5G – 1,59W / Kg

3-OnePlus 6T – 1,55W / Kg

4-Sony Xperia XA2 Plus – 1,41W / Kg

5-Google Pixel 3 XL – 1,39W / Kg

6-Google Pixel 4a – 1,37W / Kg

7-OPPO Reno5 5G – 1, 37W / Kg

8-Sony Xperia XZ1 Compact – 1,36W / Kg

9-Google Pixel 3 – 1,33W / Kg

10-OnePlus 6 – 1,33W / kG