Bozuk sütten sabun mucizesi

Yeni doğum yapan anne, kızı için depoladığı sütleri bozulunca krizi fırsata çevirdi. Sütten sabun üreterek, yeni bir sektörün ortaya çıkmasını sağladı.

ABD'nin Idaho eyaletinde yaşayan Britni Eddy, iki yıl önce doğum yaptı. Kısa süre sonra iş hayatına dönen Eddy, kızı için anne sütü depolamaya başladı. Ancak bir gün eşinin kazara dondurucunun fişini çekmesiyle tüm sütler bozuldu. Sütleri çöpe atmak yerine krizi fırsata çeviren Eddy, sütlerden sabun yaparak satmaya başladı.

DİĞER ANNELER DE ARIYOR

Genç kadın, "Birinin benzer bir olayla ilgili paylaşım yaptığını ve anne sütü sabunu yaptığını gördüm ve 'Ah, bunu denemeliyim' diye düşündüm" dedi. Eddy, anne sütünün yaşlanmaya, kırışıklıklara, bebek pişiğine, güneş yanığına iyi geldiğini belirtti. "Mama's Magic Milk" (Annenin Sihirli Sütü) adı verilen marka, kısa zamanda özellikle de anneler tarafından büyük ilgi gördü. Hatta markanın hikâyesini dinleyen anneler, kendi sütlerinin de kremlerde kullanılması için Eddy ile iletişime geçti. Britni Eddy, "Anne sütü sabununun en harika yanı son kullanma tarihi geçmiş olsa bile cilt için kullanılmasında hiçbir zararının olmaması" diye konuştu.