WhatsApp'tan gelen bu mesaja dikkat: Sakın tıklamayın.... Bir tıkla hayatınız kararabilir!

Akıllı telefonların sevilen uygulamalarından WhatsApp, iş hayatından sosyal hayata kadar her alanda kullanılıyor. Dünya üzerinde 2 milyardan fazla indirilme sayısına ulaşan uygulamada birçok dolandırıcılık olayı meydana geliyor. WhatsApp'ta kimin gönderdiği bilinmeyen bir mesaja tıklamak kullanıcının hayatını karartabiliyor.

Anlık mesajlaşma ve konuşma uygulaması WhatsApp üzerinden zaman zaman bilinmeyen mesajlar gelebiliyor. Kimin gönderdiği belli olmayan ve büyük risk taşıyan bu mesajlara tıklayan kişilerin ise kişisel verilerinden banka hesaplarına kadar tüm bilgileri karşı tarafa geçiyor. WhatsApp üzerinde kimin gönderdiği belli olmayan anonim mesajlara kesinlikle tıklanmaması gerekiyor.

BU TARZ MESAJLARA DİKKAT!

WhatsApp üzerinden birçok tanıtım ve bilgilendirme mesajı gelebiliyor. Kullanıcılar kendilerine gönderilen linke tıklayarak yapılan reklamı ya da kampanyayı takip ediyor. Ancak WhatsAp üzerinden yapılan tanıtım ve bilgilendirme mesajlarını çok dikkat edilmesi gerekiyor. Öyle ki yanlışlıkla tıklayacağınız tanıtım bağlantısı hayatınızı altüst edebiliyor.

Birçok bilindik marka SMS ya da WhatsApp yoluyla tanıtım ve bilgilendirme mesajı atabilir özellikle sms yoluyla gelen bilgilendirme mesajlarına çok dikkat etmek gerekiyor. Öyle ki bu linklere tıklamak çok tehlikeli boyutlara ulaşabiliyor. Aynı zamanda WhatsApp üzerinden gelen bilgilendirme ve tanıtım mesajları da birçok açıdan tehlike barındırıyor. Bunlardan en önemlisi ise banka hesaplarınızı ele geçirebiliyor olmaları.

Özellikle SMS yoluyla gelen bilgilendirme mesajlarının içinde yer alan linklere asla tıklamamak gerekiyor. Güvenlik gerekçeniz gerçekçi değilse bu linklerden uzak durmak banka hesaplarınız güvende tutmanın en önemli yollarından sadece bir tanesi.

Tüm bu sebeplerle WhatsApp üzerinden gelen tanımadığınız bilmediğiniz gizli veya tahlikeli gördüğünüz hiçbir linke tıklamamak gerekiyor.

İşte o tehlikeli SMS ve WhatsApp mesajlarından bazıları