Bir profesör daha dolandırıldı! Yine aynı yöntem

Ünlü sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Prof. Dr. Ahmet Demirel, eski devlet bakanı Azimet Köylüoğlu, ünlü finansçı Aysun Mercan ve yüksek mühendis Ceren Ataman'dan sonra bir profesör daha dolandırıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi eski İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı 79 yaşındaki emekli Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılara 275 bin lira kaptırdı.

Sabah

Dolandırıcıların son kurbanı Yıldız Teknik Üniversitesi eski İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı 79 yaşındaki emekli Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar oldu. Bayrakdar, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılara 275 bin lira kaptırdı. Bankadaki tüm parasını çekmek isterken, bankada nakit paranın olmaması nedeniyle dolandırıcılara daha fazla kaptırmayan emekli profesör, şikayetçi oldu.

Bayrakdar, iddiaya göre telefon dolandırıcılarına 250 bin lira kaptırdı. İstanbul Beşiktaş'ta 24 Mayıs günü meydana gelen olayda telefon dolandırıcıları tarafından aranan Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı olan emekli 79 yaşındaki Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar'ın telefonu çaldı. Kendisini "Polis memuru" olarak tanıtan dolandırıcı, Bayrakdar'a parasının ve hesaplarının başkaları tarafından ele geçirilerek kullanıldığını söyledi.

'DOLARLARI ÇEK VE HAZIRLA'

İddiaya göre kendisini polis olduğunu inandırmak için ünlü doktora ait olan kişisel bilgilerini doğru söyleyerek, 'Birazdan evine geleceğiz. Dolar hesabındaki paraları çek ve hazırla' talimatı verdi. Bunun için önce 12 bin dolar (200 bin lira) parasını yakındaki bankadan çeken emekli doktor, kapısına gelen polis yelekli kendisini 'Soner Yıldırım' olarak tanıtan dolandırıcıya parayı teslim etti. Ardından yeniden aranacağı ve kendisine söylenen talimatları yapması gerektiğini söyleyen dolandırıcı, yaşlı kadının ikametinden ayrıldı.

BANKACI 'PARA YOK' DEYİNCE...

Bir süre sonra yaşlı kadının yeniden telefonu çaldı. Bankadaki parasının tamamının çekilmesi talimatını alan kadın, yeniden bankaya giderek hesabındaki parayı çekmek istedi. Önce yaklaşık 75 bin lira çeken kadın, kendisine söylenen banka hesabına parayı transfer etti. Bir süre sonra başka bir bankadaki paranın da çekilmesi talimatı verilen yaşlı kadın, bankanın Beşiktaş'taki şubesine gitti.

Banka görevlisi, bankada nakit paranın olmadığını söyleyince telefondaki dolandırıcılara durumu ileten yaşlı kadının telefon suratına kapatıldı. Dolandırıldığını anlayan emekli Prof. Bayrakdar şikayetçi olunca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

Bir yalana servet kaptırmıştı... Nasıl dolandırıldığını anlattı! 36 milyon böyle gitmiş

Dolandırılan Eski Devlet Bakanı Azimet Köylüoğlu'nun ifadesi ortaya çıktı

4 seferde 15 milyon TL kaptırmıştı: Görüntüler ortaya çıktı!

"Parolalı" tuzak kurmuşlardı... Telefonla dolandırılan ünlü profesör her şeyi anlattı

Eski bakanı da dolandırdılar: Vekalette sorun çıkınca 15 milyonluk evini kurtardı

Tele-dolandırıcıların son kurbanı oldu! Bir yalana servet kaptırdı!

Milyonlarca lirası yok oldu! Son kurban finans uzmanı oldu

Ünlü profesöre parolalı tuzak! Yarım milyon nakit ve altınlarını kaptırdı

10 günde 10 milyon TL'lik vurgun! Emekli profesörü böyle dolandırdılar