AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Kış gelince soğuk algınlığı da kaçınılmaz oluyor. Prof. Dr. Canan Karatay kelle paça çorbasının soğuk algınlığına ilaçlardan daha iyi geldiğini belirtiyor. Peki, kelle paça çorbasının diğer faydaları neler? Bu çorbayı bu kadar kıymetli yapan ne?
Dil, göz yağı ve beyin karışımı ile yapılan paça çorbası, eklemlerdeki sıvıların korunmasını destekliyor.
KELLE PAÇA ÇORBASININ FAYDALARI
Kemikleri güçlendirir, kaslara faydalıdır, kemik ağrılarını giderir
Kanser hastalığına karşı vücut direncini artırır
Antioksidandır
Kolajen açısından zengindir
Bağışıklığı güçlendirir. Hastalıklara karşı vücut direncini artırır
Kelle paça çorbası, mide dostu bir özelliğe sahiptir. İçeriğinde bulunan jelatin, mide duvarını kaplayarak sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olabilir.
Yüksek jelatin içeriği sayesinde kelle paça çorbası, tokluk hissi sağlayarak gereksiz atıştırmalıkların önüne geçebilir.
Yağ oranı ve kalorisi oldukça yüksek bir besindir. Kolesterol bakımından da yüksek besin değeri olan paça çorbası özellikle çocuklara gelişim dönemlerinde içirilmesi tavsiye edilir.
Kırık ve çıkıklarda tedavi edicidir
Omega-3 bakımında da zengin bir besindir. Bu yüzden beyin fonksiyonlarını da olumlu yönde etkiler
CANAN KARATAY'DAN KELLE PAÇANIN FAYDALARI
Karatay kelle paça için şunları söylüyor:
"O kadar süperdir ki bizim gibi bütün yaşlıların ağrılarını giderir. Diz ağrısı, kalça ağrısı, bel ağrısı. Kışın hastalıkları önler. Koro önler. Koronavirüs ve diğer, bütün virüsler aynıdır zaten. Farklı bir virüs değil. Mangalda kül bırakmıyorlar ama vücudumuzun bağışıklık sistemi güçlü olduğu zaman hiçbir virüs hastalandırmaz sizi. Onun için sabah akşam kelle paçayı yemeyi ihmal etmeyiniz."