Bir garip olay! Sürücüsüz taksi polisten kaçtı

ABD'nin San Francisco eyaletinde, otonom araç geliştirme şirketi Cruise'nin sürücüsüz robot taksisi polisten kaçtı. Polisin yanına yaklaşmasıyla hızla uzaklaşmaya başlayan sürücüsüz taksi, bir süre sonra kendi kendine durdu.

ABD'de yaşanan ilginç olayda, bu yılın başlarında sürücüsüz taksisini halka açan Cruise şirketinin otomobili polisten kaçtı.

TV100'de yer alan habere göre, son yıllarda sürücüsüz araç teknolojileri geliştiren şirketlerin sayısı oldukça arttı. Bu şirketlerden biri olan ve gelecekte tamamen sürücüsüz robot taksi hizmeti sunmayı planlayan ABD'li Cruise, sürücüsüz (otonom) taksi servisini bu yılın başlarında halka açmıştı.

Otonom araç geliştirme firması olan Cruise'a ait bir sürücüsüz otomobil, San Francisco sokaklarında polislerin ilgi odağı oldu.

POLİSTEN KAÇTI

Oldukça dikkat çeken ve içerisinde sürücü bulunmayan araç, polislerin yanına yaklaşmasıyla birlikte bir anda hızlanıp uzaklaşmaya başladı.

Her ne kadar sürücüsüz taksilerin insan gibi duyguları olmasa da araç, hatasını anladıktan bir süre sonra durdu ve acil durum ışıklarını yaktı.