BİNGÖL SEÇİM SONUÇLARI 2023: Bingöl Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçim sonuçları ve oy dağılımı belli oldu mu?

Bingöl 2023 seçim sonuçları araştırılmaya başlandı. Türkiye yarın sandık başına gidiyor. Seçimde yarın yurt içinde 60 milyon 697 bin 843 seçmen oy kullandı. Yurt içinde 4 milyon 904 bin 672 seçmen ilk kez oy verdi. Cezaevinde tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü seçmen sayısı ise 53 bin 172 olarak açıklandı. Peki, Bingöl'den çıkan oy oranları nasıl? Bingöl Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçim sonuçları ve oy dağılımı belli oldu mu?

2023 Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi 14 Mayıs pazar günü yapıldı. Seçimde cumhurbaşkanlığı için pusuladaki sıralamaya göre Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce (çekildiğini açıkladı ancak pusuladan silinmedi), Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan, yeni dönem cumhurbaşkanı adayı olarak yarıştı. Milletvekili Genel Seçimi'ne 24 siyasi parti ile Türkiye genelinde 151 bağımsız milletvekili adayı girdi. Peki, Bingöl Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçim sonuçları ve oy dağılımı nasıl?

BİNGÖL SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Bingöl Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçim sonuçları ve oy dağılımı henüz belli olmadı.

Seçimin kesin olmayan sonuçlarının, YSK tarafından seçim günü açıklanacağını bildiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, "Kesin olmayan sonuçları, daha önceki seçimlerde olduğu gibi inşallah aynı gün açıklayacağız." dedi.

Bingöl'den gelen sonuçlar 14 Mayıs akşamı www.aksam.com.tr adresi üzerinden canlı olarak takip edilebilecek. Seçim sonuçlarına aşağıdaki linkten erişim sağlanabilecek.

BİNGÖL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN.

AK PARTİ BİNGÖL 28.DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

1. FEYZİ BERDİBEK

2. ZEKİ KORKUTATA

3. FURKAN UFUK COŞKUN

MHP BİNGÖL 28.DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

1. METİN KESKİN

2. MUHAMMED KÖSE

3. EKREM ÇİFTÇİ

CHP BİNGÖL 28.DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

1. SERDAR ATALAY

2. MEHMET CANLI

3. İLHAMİ GELEN

İYİ PARTİ BİNGÖL 28.DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

1. HASAN KIZILBOĞA

2. SEMA TANİN

3. AHMET ARPA

YEŞİL SOL PARTİ BİNGÖL 28.DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

1. ÖMER FARUK HÜLAKÜ

2. CEMİLE TURHALLI BALSAK

3. FARUK ARIS