BİLSEM kayıtları ne zaman bitecek? BİLSEM kayıt için gereken belgeler 2023

BİLSEM mülakat sonuçları büyük bir merakla bekleniyor. Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Sürecinde bireysel değerlendirme aşaması 15 Mayıs-28 Temmuz tarihlerinde yapıldı. Peki, BİLSEM mülakat sonuçları açıklandı mı? 2023 BİLSEM kayıtları ne zaman yapılacak?

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. BİLSEM'e öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılıyor. Bu sene sınavı başarılı olarak tamamlayan adayların kayıt süreci devam ediyor. Peki, BİLSEM kayıtları ne zaman bitecek?

BİLSEM KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

BİLSEM'e kayıt hakkı kazanan öğrenciler işlemleri 14 Ağustos'ta başlayacak, 31 Ağustos'ta bitecek.

BİLSEM KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR 2023

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ YÖNERGESİ'ne göre Kayıt sürecinde gerekli belgeler MADDE 13 – (1) BİLSEM'e kayıt sürecinde;

a) Kayıt formu (Ek-2),

b) Veli muvafakat belgesi (Ek-3),

c) Örgün eğitim kurumundan alınan öğrenci belgesi istenir.

olarak belirtilmiştir.

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır.