Bill Gates'in teorisi gerçek mi oluyor? Yeni salgın kapıda

İngiltere'de ortaya çıkan ve devamında birçok ülkede görülmeye başlayan “gizemli hepatit”, Bill Gates'in teorisini akıllara getirdi. Kovid-19 salgınını önceden tahmin eden Gates, koronavirüs ailesinden farklı bir patojende yeni bir virüsün ortaya çıkacağı teorisini ortaya atmıştı.

AKSAM.COM.TR

Kovid-19 salgını henüz hayatımızdan çıkmamışken yeni bir salgın türü tüm dünyayı tedirgin etmeye başladı. İlk olarak İngiltere'de görülen ve henüz nedeni belirlenemeyen hepatit virüsü kısa zamanda 20 ülkeye yayıldı.

Dünya Sağlık Örgütü son yaptığı değerlendirmede, çocuklarda görülen gizemli hepatitin şimdiye kadar 348 kişiye bulaştığını ve can kayıplarının yaşandığını açıkladı. Vakaları inceleyen örgüt, virüsün Kovid-19 ile alakalı olup olmadığını henüz netleştiremedi.

BİLL GATES'İN TEORİSİ GERÇEK Mİ OLUYOR?

Sarılık, ishal, kusma ve karın ağrısı gibi belirtileri olan yeni salgın, dünyayı teyakkuza geçirmiş durumda. Birçok ülke, Kovid-19 pandemisinden edindiği tecrübeler sayesinde yeni bir salgına karşı erken önlem almak için çalışma başlattı.

2015 yılında Kovid-19 benzeri bir salgına karşı hazırlıklı olunması gerektiği konusunda tüm dünyayı uyaran Bill Gates, bu teorisinde haklı çıkmış ve ardından yaptığı açıklamada Kovid-19 ailesinden farklı bir patojende yepyeni bir salgının ortaya çıkacağı öngörüsünde bulunmuştu.

Gates, öngörüleriyle yetinmemiş "How to Prevent the Next Pandemic" (Bir Sonraki Pandemi Nasıl Önlenir) isimli kitabını kaleme alarak, yeni patojenleri önceden durdurmak için ne yapılması gerektiği konusunda fikirlerini açıklamıştı.

Dünyada devam eden ancak aşılar sayesinde eskisine göre etkisini yitiren Kovid-19 salgını bitmemişken, gizemli bir hepatit virüsünün ortaya çıkması Bill Gates'in teorisinde haklı olabileceğini ortaya koydu.

Avrupa ülkeleri ve virüsün görüldüğü ülkeler, gizemli hepatite karşı Bill Gates'in yeni bir salgında yapılması gereken önerilerini dikkate alıp almayacağı ise merak konusu.