Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, Bakan Koca açıklama yapacak mı?

Bilim Kurulu toplantısı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Her hafta Bakan Koca liderliğinde gerçekleşen toplantıların ardından gündeme dair önemli konular masaya yatırılıyor. Peki, Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, Bakan Koca açıklama yapacak mı? İşte merak edilenler...

Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, Bakan Koca açıklama yapacak mı? sorusu gündemdeki önemli başlıklar arasında yerini aldı. Bakan Koca, "Gelecek hafta tüm basın mensuplarını çağırarak düzenleyeceğimiz toplantıda, koronavirüsle mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonra ne olacağını daha net ifade edeceğiz" ifadelerine yer verdi. Gözler yapılacak olan Bilim Kurulu toplantısına çevrildi.

BİLİM KURULU TOPLANTISI NE ZAMAN?

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün toplanması bekleniyordu ancak Bakanlıktan açıklama geldi. Duyuru ise şu şekilde: "23 Şubat 2022 Çarşamba günü yapılması planlanan Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı ile COVID-19 pandemisiyle mücadele ve kısıtlamaların yeniden değerlendirilmesi konulu basın açıklaması, 1 Mart 2022 Salı gününe ertelenmiştir"

BAKAN KOCA AÇIKLAMA YAPACAK MI?

Düzenlenecek olan toplantının ardından her zaman olduğu gibi Sağlık Bakanı Koca'nın da açıklama yapması bekleniyor. Detaylar geldikçe haberimizin içerisinde yer alacaktır.

BAKAN KOCA'DAN YENİ DÖNEM AÇIKLAMASI

"Gelecek hafta çarşamba veya perşembe günü bir basın toplantımız olacak. Salgınla mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonra neler yapılacağına ilişkin süreci anlatacağız. Maskelerin ne zaman çıkacağı konusu da dahil olmak üzere bundan sonra neler yapılacağını net bir şekilde ifade edeceğiz.

"Bakan Koca, Omicron varyantına bağlı vaka sayılarının önümüzdeki haftadan itibaren düşüşe geçeceğini söyledi. "Vaka sayısı geçen hafta sonu itibarıyla pikini yapmış oldu. Önümüzdeki hafta daha aşağı doğru düşeceğini tahmin ediyoruz. Hastaneye yatışlar yüzde 28-30 kadar azaldı. Yoğun bakıma yatış da yüzde 15 oranında azaldı. Önümüzdeki 2-3 hafta içinde belirgin düşeceğini düşünüyoruz."

MASKELER ÇIKACAK MI?

Bakan Koca, bazı Avrupa ülkelerinde Koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmasına ilişkin de "Gelecek hafta tüm basın mensuplarını çağırarak düzenleyeceğimiz toplantıda, koronavirüsle mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonra ne olacağını daha net ifade edeceğiz. Toplantıya maskenin ne zaman çıkacağı ve test konuları da dahil olacak" diye konuştu.