Bilim insanlarından vücut kokusuyla ilgili çarpıcı analiz... Daha birçok detay var: ''Ne kadar çok et tüketirse o kadar güzel''

Vücut kokusu, yeme alışkanlığımız ve sağlığımızla ilgili birçok bilgi içeriyor. Kokumuzu benzersiz kılan en önemli etken genlerimiz. Bilim insanları, “İnsanlar ne kadar çok et tüketirse vücut kokuları o kadar güzel oluyor.'' diyor.

BBC Türkçe

Bilim insanları, vücut kokumuzun psikolojik ve biyolojik birçok bilgi içerdiğini söylüyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, bize vücut kokumuzun diyetimiz ve sağlığımızla ilgili birçok şey söyleyebildiğini döyleyen bilim insanlarına göre kolera hastalarının tatlımsı bir kokusu varken diyabet hastaları çürük elma gibi kokabiliyor.

Avustralya'da Macquarie Üniversitesi'nde koku psikoloğu olan Mehmet Mahmut, "Araştırma ekibimin bulgularına göre, insanlar ne kadar çok et tüketirse vücut kokuları o kadar güzel oluyor" diyor.

Erkekler, kadınların vücut kokusunu adet döngüsünün foliküler, yani doğurgan olduğu dönemde daha çekici buluyor. Uzmanlar bu olgunun, atalarımızın üremek için uygun adayları tespit etmesinde faydalı olduğunu düşünüyor.

Erkeklerin de testosteron seviyelerinin vücut kokuları üzerinde etkisi olabileceği öne sürülüyor.