160 milyon yıldır Dünya'da yaşadıkları ortaya çıktı! Bilim insanları korkunç görünümlü yeni bir canlı türü keşfetti

Bilim insanları tarafından Meksika Körfezi'nde yeni bir canlı türü keşfedildi. Okyanus'un derinliklerinde ortaya çıkan bu canlı ''Bathynomus yucatanensis'' olarak isimlendirildi. Daha önce görülen hiçbir türe benzemeyen korkutucu görünümlü bu canlının 160 milyon yıldır Dünya üzerinde var olduğu düşünülüyor.

Aksam.com.tr

Muhammed Fatih Karabulut

Meksika Körfezi'nde bilim insanları tarafından yeni bir canlı türü keşfedildi. Bilim insanlarının yaptığı araştırma sonucunda keşfedilen "Bathynomus yucatanensis" isimli canlı türünün görünüşü birçok deniz canlısından farklı duruyor. Bilim kurgu filmlerindeki yüz emici yaratıklara benzeyen Bathynomus yucatanensis'in 160 milyon yıldır var olduğu söyleniyor.

160 MİLYON YILDIR YAŞIYORLAR

Aksam.com.tr'nin The Guardian'dan atkardığı habere göre; Meksika'da bilim insanları tarafından keşfedilen "Bathynomus yucatanensis" isimli tür dev bir biti anımsatıyor. Fosil kaynaklar üzerinde yapılan değerlendirmeler sonucunda dev izopodların 160 milyon yıldır yaşadığı tahmin ediliyor.

600 ila 800 metre derinlikte keşfedilmiş olmalarına rağmen bu tür okyanusun en derinliklerinde yaşıyor. Sarımsı bir renk tonu olan, 26 cm uzunluğunda ve 13 cm genişliğindeki bu türün on dört tane bacağı bulunuyor. Dış görünümü dev bir biti andıran izopodun bit ile aynı familyadan geldiği düşünülüyor.

Boyutları dev mürekkep balıkları kadar olan izopodun Bathonymus giganeus türü olduğu düşünülüyordu ancak Journal of Natural History'de yeni yayınlanan araştırma, onun farklı ve yeni bir tür olduğunu ortaya çıkardı.

Etobur olarak bilinen Bathynomus çoğunlukla deniz tabanındaki ölü şeylerle besleniyor. Bilim insanları, denizin derinliklerinde yeni türleri keşfetmenin güven verici olduğunu söylerken insanlığın okyanus hakkında Mars'ın yüzeyi kadar bilgi sahibi olmadığını da yineledi.

Nerede oldukları henüz bilinmiyor! Kurtlar hayvanat bahçesinden kaçtı, kentte alarma geçildi

WhatsApp'ta yeni dönem başlıyor! Telefon zorunluluğu ortadan kalktı

Dört haftada kolesterolü yok ediyor! "Süper yiyecek" ilan edildi