12 milyar yıl öncesine ait karanlık madde bulundu! Bilim dünyasına yön verecek araştırma!

Bilim insanları tarihin en eski karanlık maddesi ile ilgili yeni bir araştırma yayınladı. Astrofizikte, elektromanyetik dalgalarla etkileşime girmeyen, varlığı yalnız diğer maddeler üzerindeki kütleçekimsel etkisi ile belirlenebilen karanlık maddeler bilim dünyasına ışık tutar nitelikte bilgiler taşıyor.

Shiftdelete


Evrenin en eski karanlık maddesi hakkında yeni bulgulara ulaşıldı. Bilim insanları, 12 milyar yıl öncesine ait karanlık madde ile ilgili araştırma raporu yayınladı. Uzmanlar, insanlık tarafından şimdiye kadar incelenen en eski karanlık madde halkalarının bulunduğuna inanıyor.

12 MİLYAR YIL ÖNCESİNE AİT

Shiftdelete'te yer alan habere göre; karanlık madde hakkında dikkate değer yeni bulgular yayınladı. Daha önce incelenmemiş karanlık madde haleleri derin uzay bölgesinde tespit edilmiş durumda. Her biri eski bir galaksinin çevresinde yer alan karanlık madde şimdiye kadarki en uzak bölgeyi temsil ediyor.

Yayınlanan bu çalışma üzerine yapılan bir araştırmaya göre, bu girdaplar 12 milyar yıl öncesine kadar uzanıyor. Uzmanlar, insanlık tarafından şimdiye kadar incelenen en eski karanlık madde halkalarının bulunduğuna inanıyor.

Nagoya Üniversitesi'nden ve çalışmanın yazarı Hironao Miyatake konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

O döneme yeni bir pencere açtığımız için mutluyum. 12 milyar yıl önce her şey çok farklıydı. Şu anda olduğundan daha fazla oluşum sürecinde olan galaksiler görüyorsunuz; ilk galaksi kümeleri de oluşmaya başlıyor.