Bıçak çeken maymun ziyaretçileri şok etti: Hollywood filmini hatırlattı

Bir hayvanat bahçesinde yaşayan maymunun bıçak çekmesi görenleri şaşırttı. Hayvan, bir işçinin yanlışlıkla kafeste unuttuğu bıçağı bulup diğer maymunlara sallamaya başladı.

Aksam.com.tr

Makak maymunu, Cheshire'daki Chester Hayvanat Bahçesi'nde başka bir maymuna salladığı bıçak ile gündem oldu. Maymunlar arasında yaşanan bölgeyi koruma kavgalarına bir maymun bıçak ile katılıp diğer maymunlara bıçak salladı.

Aksam.com.tr'nin The Sun'dan çevirdiği habere göre, görüntüyü kaydeden ziyaretçiler şaşırırken, karşılarında yer alan güvenlik camı panelinden olayı görüntüledi. Ziyaretçilere göre maymun tam olarak elindeki aletin ne olduğunu bilip ona göre kullanıyordu.

Bu olayın 9 Ağustos Çarşamba günü yaşandığı bildirilirken sosyal medyada bazı yorumcular Maymunlar Cehennemi filmindeki bir sahne ile olayı kıyasladı.


Görgü tanıklarından biri olan 32 yaşındaki Leanne Jones, olaya dört ve dokuz yaşındaki iki kızıyla birlikte tanık olduğunu belirtirken The Sun'a şunları söyledi:

'Uzun süredir gördüğüm en ilginç görüntüydü. Çocuklarım etrafa koşturup gördükleri şeyi her önüne gelene anlattılar. '

Başka bir görgü tanığı ise bıçağı duvara vurup açmaya çalıştığını maymunun ne yaptığını tam olarak bildiğini söyledi.


2011 yapımı Maymunlar Cehennemi filminde de aşırı zeki bir maymun olan Caesar bakıcısından bir cep bıçağı çalıp kendisini serbest bırakmak için kullanmıştı. Filmdeki Caesar karakteri daha sonra maymunların insanlığa karşı ayaklanmaya öncülük ediyor.

Makak maymunları türü risk altında olan hayvan gruplarından biri olarak biliniyor ve hayvanat bahçesinde dikkatli bir şekilde korunuyorlar.