Berlin'de büyük başarı! 'Klondike' ödüle doymuyor

Ukrayna krizinde insanların durumuna dikkat çeken TRT ortak yapımı ‘Klondike' filmi, Berlin Film Festivali'nde ‘Evrensel Jüri Ödülü'nü kazandı.

Maryna Er Gorbach'ın yönetmenliğini, Mehmet Bahadır Er'in ortak yapımcılığını üstlendiği 'Klondike', 72'nci Berlin Film Festivali'nden ödülle döndü. Festivalin 'Panoroma Bölümü'nde yer alan Ukrayna - Türkiye ortak yapımı film 'Evrensel Jüri Ödülü'nü kazandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile TRT'nin de desteklediği filmin yönetmeni Gorbach, ödül aldıkları için mutlu olduğunu söyledi. Gorbach, "Duygularımız çok güzel. Sabah böyle bir sürpriz oldu. Jüri üyeleriyle buluştuk. Beklemiyorduk gerçekten. Güzel bir şey. Hem insanların tepkilerini görmek hem de bu güncel durumda Ukrayna'yı anlatmak ve Avrupa'da bunu yapmak, üstünü de ödül almak bizim için bir başlangıç" dedi. Gorbach bundan sonra filmin Avrupa ve ABD'de festivallere katılacağını aktararak, aynı zamanda filmin dağıtımı için de çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Filmde, Ukrayna-Rusya sınırında yaşayan, köyü ayrılıkçı gruplar tarafından kuşatılmış olmasına rağmen evini terk etmeyen bir kadının hikâyesi anlatılıyor.