MasterChef klasiği Beef wellington malzeme sıralaması merak konusu oldu. Beef Wellington, et, mantar ve milföyün muhteşem karışımı ile ortaya çıkan nefis bir İngiliz yemeğidir. Beef Wellington çoğunlukla kaz ciğeri ve düksel sos ile kaplanmış fileto biftekten yapılmış, puf böreğine sarıldıktan sonra fırınlanmış biftek yemeğidir. Peki, Beef wellington nasıl yapılır? MasterChef klasiği Beef wellington sıralaması ne?
3 yemek kaşığı zeytin yağı
750 gram dana bonfile (silindir şeklinde, parça et olarak almalısınız)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı hardal
5 uzun yaprak milföy hamuru (etinizi silindir şeklinde çevreleyecek şekilde miktarı ayarlayabilirsiniz)
Mantar sosu için;
400 gram mantar
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam kekik
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Bonfilenin her yüzeyini öncelikle karabiber ve tuz döküp ovalıyoruz.
Kızgın zeytinyağında etin her yüzeyini mühürlüyoruz.
Tavadan alır almaz hardalımızı etin her yüzeyine henüz çok sıcakken sürüp, etimizi beklemeye bırakıyoruz.
Mantarlarımızı saplarını çıkarıp, sadece şapkaları olacak şekilde yıkayıp sarımsak, tuz ve karabiber ile blenderdan geçiriyoruz. Hafif minik parçalar halinde kalması daha iyi olur.
5-10 dakika kadar mantarımızın yağsız tavada suyunu çektiriyoruz.
Üzerine kekik serpip soğumaya bırakıyoruz.
Bu esnada doğrama tahtası üzerine strech film açalım.
Üzerine hindi fümeleri şekildeki gibi dizelim.
Soğuyan mantar sosu fümelerin üzerine yayıp, hardallı olarak bekleyen etimizi üstüne koyup çok sıkı ve muntazam şekilde saralım. Muntazam bir silindir şekli elde etmek çok önemli.
Hazırladığımız strech filmli etimizi buzluğa koyup 15 dakika bekletelim.
Milföy parçalarımızı birleştirerek serelim. Buzluktan çıkan etimizi ortasına koyup sıkı bi şekilde saralım.
Sonra strechle çevreleyip iyice sıkıştıralım, tam ve sıkı bir silindir şekli olmalı ve 5 dakika daha buzlukta bekletelim.
Buzluktan çıkaralım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize koyalım, yumurta sarısı sürüp üzerine dekor yapıp 200 derecede 45 dakika pişirelim, milföy hamuru kızarmış olmalı.
Fırından çıkınca 10 dakika kendi haline bırakalım, sonra dilimleyelim.