Bakaya kalanlar ve yoklama kaçağı olanların bedelli askerlik ücreti belli mi? Bedelli askerlik ücreti ne kadar?

Bedelli askerlik ile ilgili son açıklamalar, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Başkan Erdoğan, sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerin bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açtıklarını duyurdu. Bedelli askerlik ücreti ne kadar? Bakaya kalanlar ve yoklama kaçağı olanların bedelli askerlik ücreti belli mi?

Bedelli askerlik ücreti yoğun olarak araştırılıyor. Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Yoklama kaçağı/bakaya gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz." dedi. Bunun üzerine Bedelli askerlik ücreti ne kadar? Bakaya kalanlar ve yoklama kaçağı olanların bedelli askerlik ücreti belli mi?

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

2022 yılında bedelli askerlik 56 bin 500 lira oldu. Geçtiğimiz dönemde (2021 - Temmuz Aralık) aylarında 43 bin 150 lira ödeniyordu.

BAKAYA KALANLAR VE YOKLAMA KAÇAĞI OLANLAR BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ BELLİ Mİ?

Altı ayda bir yenilenen bedelli askerlik ücretinin 2022 yılının ilk yarısı için geçerli olan fiyatı, yani 30 Haziran 2022'ye kadar geçerli ücreti 55 bin 194 olarak belirlendi.

Bedelli askerlik şartları arasında "Yoklama kaçağı veya bakaya kalanlar bedelli askerlikten yararlandırılmaz." ibaresi yer alıyordu. 23 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yoklama kaçağı ve bakaya kalanlar için müjdeli haberi verdi. Son açıklamaya göre yoklama kaçağı veya bakaya kalanlar, vatani görevlerini yerine getirmek için bedelli askerlik uygulamasından yararlanabilecek.