Bedelli askerlik ücreti 2023 ne kadar, kaç TL oldu? Bedelli askerlik son dakika ne kadar oldu?

Asgari ücrete yapılan zam açıklandıktan sonra en çok merak edilen konulardan bir tanesi de 2023 bedelli askerlik ücreti oldu. Askerlik görevini bedelli olarak yerine getirmek isteyen binlerce kişi yıl sonu enflasyon rakamlarını beklemeye başladı. Peki, 2023 bedelli askerlik ücreti ne zaman açıklanacak? Bedelli askerlik fiyatı belli oldu mu?

Bedelli askerlik son dakika gelişmeleri Türkiye'nin ana gündem maddelerinden birisi oldu. 2023 yılının ilk 6 ayında geçerli olacak bedelli askerlik ücreti büyük bir heyecanla beklenmeye başladı. Geçtiğimiz hafta belli olan asgari ücret sonrası gözler yıl sonu enflasyon rakamlarına çevrildi. Peki, bedelli askerlik 2023 fiyatı ne kadar olacak? İşte 2023 bedelli askerlik ücreti ile ilgili tüm detaylar...

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 2023 NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Askerlik görevini bedelli olarak yerine getirmek isteyen binlerce kişi 2023 bedelli askerlik ücretini beklemeye başladı. Bedelli askerlik fiyatı memur aylık katsayısına göre her yıl ocak ve temmuz aylarında belirleniyor. 2022 yılının ikinci yarısında 80 bin TL olan askerlik ücretinin memurlara yapılacak yüzde 30 zamda 104 bin, yüzde 40 zamda 112 bin, yüzde 50 zamda ise 120 bin lira olacağı ön görülüyor. Resmi açıklama yapılır yapılmaz haberimize eklenecektir.

BEDELLİ ASKERLİK KAÇ GÜN?

Bedelli askerlik yapmayan kişilerin askerlik süresi 6 aydır. Ancak bedelli askerlikte 2022 yılında askerlik süresi 1 ay olarak belirlenmiştir. İçinde bulunulan ayın kaç gün olduğu, yol ve sevk durumlarına göre bu süre kısalabilmektedir. Örnek olarak 3 gün yol izni bulunan bir kişi için bedelli askerlik süresi 27 gün, 4 gün yol izni bulunan bir kişi için ise askerlik süresi 26 gün olabilmektedir.