Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? Bedelli askerlik sınıflandırma ne zaman 2024?

Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları gündemde yoğun olarak araştırılıyor. 2024 yılında bedelli askerlik statüsünde silahaltına alınacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden ve askerlik şubelerinden duyurulacak. Peki, bedelli askerlik sınıflandırma ne zaman 2024? Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

2024 yılında bedelli askerlik hizmetinden faydalanmak için başvurularını tamamlayan adaylar askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağını ve nereden sorgulanacağını öğrenmek istiyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yayımlanan duyuru kapsamında 2024 yılı celp ve sevk tarihleri bilgisi yer aldı. İşte "Bedelli askerlik sınıflandırma ne zaman 2024? Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?" gibi soruların yanıtı...

BEDELLİ ASKERLİK SINIFLANDIRMA NE ZAMAN 2024?

2024 yılında bedelli askerlik statüsünde silahaltına alınacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçları 25 Ocak 2024 tarihinde açıklanacak. Bu tarihten sonra bedelli askerlik hizmetinden vazgeçen yükümlüler yeniden bedelli askerliğe müracaat edemeyecektir.

2023 yılında bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvuran ve ödemesini tamamlayan yükümlüler 2024 yılında aşağıdaki celp ve sevk dönemlerinde bir aylık temel askerlik eğitimini yapmak için sevk edileceklerdir.

Bedelli askerlik hizmetine tabi yükümlülerin sevk edilecekleri tarihler şu şekildedir:

Yükümlüler, talep etmeleri halinde celp ve sevk dönemi değişikliklerini, sadece 2024 yılı içinde olmak kaydıyla ve mevcut temel eğitim planlaması yapılan celp dönemleri için belirlenen kontenjanlar esas alınarak e-Devlet "Askerliğim" uygulaması üzerinden veya ikametine en yakın askerlik şubesi üzerinden sevke tabi tutulacakları tarihten 10 gün öncesine kadar ve en fazla 3 defa yapabilecektir.

Tercih edilebilen celp ve sevk dönemleri anlık kontenjan durumuna göre değişebildiğinden, yükümlüler tercihlerinde bu hususu göz önünde bulunduracaktır. Temel eğitim planlanmayan veya kontenjanı dolu olan celp ve sevk dönemleri için tercih açılmayacaktır. e-Devlet üzerinden yapılan celp ve sevk dönemi değişiklik taleplerinin gerçekleşip gerçekleşmediği "Sınıflandırma Celp ve Sevk İşlemleri" veya "Askerlik Durum Belgesi Sorgulama" hizmetleri üzerinden takip edilebilecektir. Yükümlüler sevk belgelerini tabi oldukları celp ve sevk döneminden 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.