Bayramda ulaşım ücretsiz mi? 21-22-23 Nisan Ramazan Bayramı'nda Metro, Metrobüs, Marmaray, İETT bedava mı?

Ramazan Bayramı için geri sayım sona eriyor. Bu sene Ramazan Bayramı 21 Nisan 2023 Cuma günü başlıyor. Bayram cuma, cumartesi ve pazar günleri sürecek. Bayramda akraba ziyareti yapacak ve İstanbul'u gezecek İstanbullular bayramda ulaşımın ücretsiz olup olmayacağını merak ediyor. Peki, bayramda ulaşım ücretsiz mi? 21-22-23 Nisan Ramazan Bayramı'nda Metro, Metrobüs, Marmaray, İETT bedava mı?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Ramazan Bayramı'nda köprü ve otoyollar ile İzmir, Ankara ve İstanbul'da toplu taşıma ücretsiz olacak. Bayramda toplu taşımayı kullanmak isteyenler "Bayramda ulaşım ücretsiz mi? 21-22-23 Nisan Ramazan Bayramı'nda Metro, Metrobüs, Marmaray, İETT bedava mı?" sorularının yanıtını araştırıyor. İşte yanıtı...

BAYRAMDA ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

Bayramda ulaşım ücretsiz olacak. İstanbul'da 21-22 Nisan ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da kapsayan 3 günlük tatilde, kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullananlara toplu ulaşım ücretsiz hizmet verecek.

İETT, otobüs hatları ile metrobüste tatilin ilk 2 günü Cumartesi günü planına göre sefer düzenleyecek. 23 Nisan günü ise Pazar günü tarifesi uygulanacak.

Ramazan Bayramı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla toplu taşıma 20 Nisan'dan 24 Nisan saat 07.00'ye kadar Ankara ve İzmir'de de toplu taşıma ücretsiz olacak.