Bayramda ücretsiz olan yollar ve köprüler 2022! Bayramda hangi otoyollar ve köprüler ücretsiz?

İslam alemi için büyük bir öneme sahip olan Ramazan ayı sona eriyor. 2 Mayıs Pazartesi günü kutlanacak Ramazan Bayramı için plan yapan milyonlarca vatandaş bayramda köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmayacağını merak ediyor. Konuyla ilgili son açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Peki, 2022 bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi?

11 ayın sultanı Ramazana ayının bitmesine sayılı günler kala bayram heyecanı milyonlarca vatandaşı sardı. Tatil planı yapan ya da memleketine gitmek isteyen vatandaşlar "Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Konuyla ilgili açıklama Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı. İşte bayramda ücretsiz olacak köprü ve otoyollar 2022...

BAYRAMDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ 2022?

Bayram tatili için plan yapan vatandaşların merak ettiği köprü ve otoyolların paralı olup olmayacağı konusu netlik kazandı. Ramazan Bayramı boyunca köprü ve otoyollar ücretsiz olacak. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altındaki köprü ve otoyollar 30 Nisan- 5 Mayıs arasında ücretsiz olacak. Ücretsiz geçiş uygulaması yap-işlet-devret projelerinde ise geçerli olmayacak. Kararla ayrıca, Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile toplu taşıma hizmetleri 2-4 Mayıs arasında ücretsiz gerçekleştirilecek.

BAYRAMDA HANGİ KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ?

30 Mayıs saat 00.00'de 5 Mayıs saat 07.00'ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler ücretsiz olacak.

Yavuz Sultan Selim, 1915 Çanakkale ve Osmangazi ücretli olacak.

Ücretsiz geçişler 'yap-işlet-devret' modeliyle yapılan projelerini kapsamayacak.

Başkentray, Marmaray ve İZBAN 3 gün ücretsiz

Kararda ayrıca, Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile toplu taşıma hizmetlerinin 2-4 Mayıs arasında ücretsiz olacağı belirtildi.