Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Bayramda ulaşım ücretsiz mi? (Otobüs, metrobüs, metro, marmaray)

Bayramda köprü geçişleri ücretsiz mi? merak ediliyor. Arabasıyla ya da toplu taşıma ile seyahat edenler bayramda hangi otoyol ve köprülerin ücretsiz olacağını araştırmaya başladı. Ramazan Bayramı boyunca Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğundaki otoyol ve köprü geçişlerinden ücret alınmayacak.

Ramazan Bayramı bugün başladı. Bayramda İstanbul'da kalıp toplu taşıma ya da köprü ve otoyollarını kullanacak olan vatandaşlar aramalarını hızlandırdı. Peki, Bayramda köprü geçişleri ücretsiz mi? Bayramda ulaşım ücretsiz mi? (Otobüs, metrobüs, metro, marmaray)

BAYRAMDA ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

EGO Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı süresince otobüs, metro, Ankaray ve teleferiğin ücretsiz olacağını bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, otobüs, metro, Ankaray ve teleferik 10,11 ve 12 Nisan'da ücretsiz hizmet verecek.

EGO Genel Müdürlüğünce arife gününden itibaren, Karşıyaka Mezarlığı'nda 4, Sincan-Cimşit Mezarlığı'nda 2 ve Ortaköy Mezarlığı'nda 1 olmak üzere toplam 7 solo EGO otobüsü ile 08.00-18.00 saatleri arasında bayram süresince ring hizmeti verilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise 10-11-12 Nisan Ramazan Bayramı tatili süresince kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine, İBB'ye bağlı toplu taşıma araçları ücretsiz olacak.

BAYRAMDA HANGİ YOLLAR ÜCRETSİZ?

Bayramda ücretsiz olacak köprüler ve otoyollara ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Ramazan Bayramı tatilinde Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğundaki otoyol ve köprü geçişlerinden ücret alınmayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bu bayramda da Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işletmesindeki köprü ve otoyollar Cumhurbaşkanımızın kararıyla cumartesi sabah itibarı ile bayram tatili sonuna kadar 9 gün boyunca ücretsiz olacak." dedi.

Yap-işlet-devret projeleri ücretsiz geçiş uygulamasından hariç tutuldu. Buna göre; Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ücrete tabii olacak.