Bayramda çekilecek zikirler, tesbihler neler? Kurban Bayramı'nda okunacak dualar hangileri?

Kurban Bayramı nihayet geldi! Bu anlamlı ve özel günde ibadetlerini aksatmak istemeyen binlerce Müslüman bayramda çekilecek zikirler ve tesbihler hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Peki, Bayramda çekilecek zikirleri, tesbihler neler? Kurban Bayramı'nda okunacak dualar hangileri?

Bayramda çekilecek zikirleri, tesbihler vatandaşların ilgilendiği ibadetler arasında yerini aldı. Kurban Bayramı'nı ibadetke geçirmek isteyenler için detaylar belli oldu. Bayramda çekilecek zikirler, tesbihler neler? Kurban Bayramı'nda okunacak dualar hangileri?

BAYRAMDA ÇEKİLECEK ZİKİRLER, TESBİHLER NELER?

Kim bayram günü 300 defa "Sübhanallahi ve bi hamdihi" der ve bunu Müslümanların ölülerine hediye ederse; her mü'minin kabrine bin nur girer ve o kişi vefat ettiği zaman Allahü Teala kendisinin kabri için de bin nur verir.

(Taberani,Meu'cemü'l-Evsat,1/357)

Ümmü Habîbe Remle Binti Ebû Süfyân (ra), Resûlullah (sav) buyururken dinledim, dedi:

"Müslüman bir kimse, farzların dışında nafile olarak her gün Allah rızası için on iki rekât namaz kılarsa, Allah Teâlâ ona cennette bir köşk yapar" veya "Ona cennette bir köşk yapılır."

KURBAN BAYRAMI ÖNEMİ

Kurban Allah'a teşekkür etmek, şükretmek ve varlığına inanışı göstermek amacıyla yapılan bir ibadettir.

Kurban Bayramı ise; bu ibadetin her yıl belirli günlerde gerçekleştirilmesidir.

Kurban Bayramı'nda ibadet etmek isteyenler, emredilen koşulları taşıyan hayvanları Allah için keserek, Allah'a feda ederler.

İnsanlık tarihi kadar eski bir ibadet olan kurban kesmek, ilahi dinlerin en önemli ibadeti sayılmaktadır.