Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar 2024?

Bayram ikramiyesi gündemde merakla araştırılan konular arasında yerini aldı. TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi'nde yer alan emekli bayram ikramiyesinin yükseltilmesine yönelik madde kabul edildi. Peki, bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar 2024?

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi'nde yer alan emekli bayram ikramiyesinin arttırılmasın yönelik madde kabul edildi. Düzenlemeye komisyon aşamasında eklenen bir madde ile emekliye Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen 2 bin liralık ikramiye, yüzde 50 arttırıldı. Peki, bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar 2024?

RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE KADAR 2024?

Ramazan Bayramı ikramiyesi 3 bin TL oldu. Kararın Meclis'te kabul edilmesinin ardında yılda 2 kez bayram ikramiyesi alan emekliler, 2024 yılında toplam 6 bin lira ikramiye almış olacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bayram ikramiyesinin ne zaman yatacağı henüz belli değil. Geçtiğimiz sene ikramiye ödemeleri 14-18 Nisan tarihlerinde yapıldı. Bayram 21 Nisan'da başladı.

Bu sene Ramazan Bayramı 10 Nisan'da başlayacak. Dolayısı ile ödemelerin Nisan ayının ilk haftasında hesaplara yatırılacağı tahmin ediliyor.

İKRAMİYE KİMLERE VERİLİR?

Şehit yakınları ve gaziler

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

Ölüm aylığı alanlar

Şeref aylığı alanlar

Geçici köy korucuları

Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

Şampiyon sporcular,

Terörden zarar görmesi sebebiyle aylık bağlanan siviller ve yaşamını yitirenlerin hak sahipleri.