Bayraktar TB2 Atina'yı kara kara düşündürüyor: Türkiye çok sayıda ülkeye sızıyor

Silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2, Türkiye ile Doğu Akdeniz'de karşı karşıya gelen Atina'yı kara kara düşündürüyor. Yunanistan'da yayın yapan Kathimerini gazetesinde 'Atina drone diplomasisine çare arıyor' başlığıyla yayımlanan haberin spotunda ''Türkiye çok sayıda ülkeye sızıyor, Hristiyan Etiyopya'ya bile'' ifadesi yer aldı.

Bayraktar TB2 SİHA, Libya ve Dağlık Karabağ savaşlarının kaderini belirledi, Suriye'de Rus hava savunma sistemlerini paramparça etti, Ukrayna tarafından Ekim 2021'de ilk kez bir saldırıda kullanıldı ve son olarak Etiyopya'da savaşı bitirdi.

Türkiye'den müthiş hamle! Türk askeri daha da güçlenecek

Rus ordusunun geçtiğimiz haftalarda ilk kez karşısına doğrudan bir rakip çıkardığı silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2, Türkiye ile Doğu Akdeniz'de karşı karşıya gelen Yunanistan'ı kara kara düşündürüyor.

Avrupa ülkesi olduğu iddia edilmişti... Gerçek ortaya çıktı! Rusya'nın güncellenmiş Pantsir'leri satacağı ülke belli oldu

Kathimerini gazetesinde 'Atina drone diplomasisine çare arıyor' başlığıyla yayımlanan haberin spotunda "Türkiye çok sayıda ülkeye sızıyor, Hristiyan Etiyopya'ya bile" ifadesi yer aldı.

SBB Başkanı Demir duyurdu: Savunma sanayiimiz bir başarıya daha imza attı!

Vassilis Nedos imzalı haber, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nda birkaç gün önce gerçekleşen olağandışı bir toplantı gerçekleştiğini bildiriyor. Masada oturanlar arasında Yunan ordusunun komutanları da vardı.

Komşuyu Türkiye korkusu sardı! Atina yönetimi harekete geçti

Atina'daki olağandışı toplantıda, Ankara'nın geleneksel olarak sınırlı kaldığı alanlarda dahi, diplomatik etkisini artırmak için SİHA'lardan nasıl faydalanacağı görüşüldü.

Rus yapımı Su-35 alımından vazgeçtiler

Söz konusu toplantının ilk kez düzenlenmediğini aktaran Kathimerini, bir başka Afrika ülkesi olan Nijerya'nın da Türk drone'larına ilgi gösterdiğini ve anlaşma sağlanması halinde Türkiye'nin Sahra Altı Afrika'ya ulaşacağını yazdı.

Türkiye'nin beşinci nesil savaş uçağı TF-X MMU için 'Üç Kardeş' ittifakı

APAR TOPAR AFRİKA'YA GİDİYOR

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 2022 yılının ilk günlerinde bir Afrika turuna başlıyor. Nijerya ve Angola'yı ziyaret edecek Dendias, görünüşte aşı yardımları için gidiyor ancak esas olarak Türkiye'nin drone diplomasininin 'masum' olmadığını anlatacak.

Rus uzmandan Türkiye ve SİHA yorumu: Askeri tarihin akışını değiştiriyor

Orta Asya ülkesi Türkmenistan'dan Türkiye'nin geleneksel dostu Arnavutluk'a kadar birçok ülkenin Bayraktar TB2 satın almak istediğini belirten Kathimerini, Yunanistan'ı paniğe sevk eden gelişmenin ise Avrupa'da yaşandığını kaydediyor.

3 yeni MİLGEM geliyor! Mavi vatanda vurucu güç olacaklar

Avrupa Birliği (AB) üyesi Polonya'nın Bayraktar TB2 SİHA satın alma kararıyla Atina'da kesinlikle bir endişeye yol açtığını bildiren gazeteye göre, diğer Avrupa ülkeleri Letonya ve Macaristan da sırada.

Dünyada süpersonik füze yarışı! Türkiye de dahil oluyor

İsrail'den kiraladığı çok sayıda insansız hava aracını Ege Denizi'nin ortasındaki İskiri Adası'na konuşlandıran Yunanistan, bölgede uçan Türk dronelarını yakından takip ediyor.

Letonyalı bakan paylaştı: Türkiye Rusya'yı caydırıyor

HERON'LAR TÜRKİYE SINIRINDA

Yunan medyasının aylar önce duyurduğu gelişme hayata geçti, Atina yönetimi müttefiki İsrail'den kiraladığı Heron drone'larını ilk kez Ege Denizi'nin ortasındaki İskiri Adası'ndan Haziran ayında uçurdu.

Rus ordusundan ilk! Bayraktar TB2'ye rakip gösterdiler

Halihazırda iki Heron SİHA'sının mavi kanat taşıdığı belirtilen haberlerde, droneların kaydettiği görüntülerin radar bağlantısıyla Yunan Hava Kuvvetleri taktik karargahına aktarıldığı kaydedildi.

New York Times Pentagon'un gizli belgelerini ortaya çıkardı! Türkiye detayı!

200 kilometre hıza ulaşabilen İsrail üretimi Heron'lar, 52 saat boyunca uçabiliyor ve yaklaşık 12 bin metre yüksekliğe çıkabiliyor. Aynı zamanda en az 50 kilometrelik alanın radyografisini çıkarabiliyor.

Türkiye'den ABD'ye S-400 uyarısı: Kongre'yi bahane etmeyin

Yunanistan'ın yalnızca iki SİHA için ödeyeceği kiralama ücreti ise, dudak uçuklatan cinsten. Atina yönetimi, Tel Aviv'e üç yıl için 39 milyon euro verecek ve anlaşmanın uzatılma ihtimali de bulunuyor.

ZAHA'ya büyük ilgi! Böylesi ilk kez envantere girecek

Heron'larla kendinden geçen Yunan medyası, Türkiye'nin Bayraktar TB2 ve Anka SİHA'larına yanıt verileceğini yazdı. Haberlerde, Türk SİHA'larının sık sık Yunan hava sahasına girdiği savunuldu.

Bilim kurgu değil gerçek! Lazer silahı ile yüzen hedefi vurdu!

İSRAİL FÜZELERİ EGE'DEKİ ADALARA

Yunan medyasında dikkat çeken bir başka haber ise, Atina yönetimiyle Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı ittifak kuran İsrail'den alınacak Spike NLOS füze sistemi oldu.

Bölgede dengeler altüst olacak! Savaş gemilerinin vurucu gücü olacak!

İsrail, ayrıca müttefikine beşinci nesil tanksavar füze sistemi olan Spike NLOS'u satıyor. Yerel medya, Yunanistan'ın Rafael firması tarafından üretilen 32 kilometre menzilli Spike NLOS'un denizde kullanılabilen versiyonuyla ilgilendiğini aktarıyor.

MEİS PLANI!

Yakında imzalanması beklenen anlaşmayla Atina yönetimi Tel Aviv'den 20 Spike NLOS füzesi alacak. Haberlere göre, Yunanistan'ın silahlanma yarışının yeni adımı olan füzeler özellikle Türkiye karşısındaki adalara konuşlandırılacak.

Savaş uçakları pazarı kızıştı! F-35 üzerinden AB-ABD kapışması

İki ülkenin 'Türk provokasyonları'na karşı cephe kurduğunu ileri süren Yunan medyası, Antalya Kaş'ın hemen karşısında yer alan Meis gibi küçük adaların İsrail füzelerinin konuşlandırılması için ideal olduğunu savundu. Uluslararası anlaşmalara göre, Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki birçok adayı silahlandırması yasak ve Meis de bunlardan biri.

Türk SİHA'larını bu sözlerle anlattı: Dünyadaki hava gücünü değiştirdi

Karadan, denizden veya taarruz helikopterlerinden ateşlenebilen 70 kilogram ağırlığındaki füzelerin ilk teslimatı, 2021'nin sonunda veya Ocak 2022'de.