Batı medyasında propaganda savaşları: Putin seçimlere el attı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Avrupa Parlamentosu seçimlerine medya üzerinden propaganda faaliyetlere başladığı, Rus yanlısı ve Ukrayna'ya gönderilen yardımlara karşı çıkan isimlerin ön plana çıkarılmasını istediği iddia edildi. İşte detaylar...

aksam.com.tr

Ahmet A.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine medya üzerinden müdahalede bulunduğu iddia edildi.

aksam.com.tr'nin The Washington Post'tan aktardığı habere göre, Putin Avrupa'daki parlamento seçimlerinde Rusya propagandasına girişti.

Ünlü gazete ve internet sitelerinin birebir kopyalarıyla Rusya propagandasının yapıldığının iddia edildiği haberde, ABD ve Batı kamuoyunu manipüle etmeye çalışıldığı belirtildi.

Sahte siteleri üzerinden propaganda yayınlarına hız verilirken, aynı şekilde sosyal medya platformları üzerinden de "sahte" haberlerle kamuoyu manipüle edilmeye çalışılıyor.

Uzmanlar, bunun sadece Avrupa Parlamentosu seçimleriyle sınırlı kalmayacağını ve ABD'deki başkanlık seçimlerinde de bu provokasyon ve propaganda savaşlarının titizlikle yürütüleceğini öngörüyor.

Söz konusu propagandalara örnek olarak, Macron'un Ukrayna Savaşı politikası üzerine harekete geçen Puti'in, bir sitenin kopyası üzerinden "Ukrayna'da savaşacak 200 bin Fransız asker aranıyor" başlığıyla haber yayımlattığı gösterildi.

Avrupa Parlamentosu seçimlerine müdahale etmek isteyen Putin'in, Rus yanlısı ve Ukrayna'ya askeri ve maddi desteğe karşı çıkan isimlerin öne çıkarılmasını istediği belirtildi.