Başkan Erdoğan'ın BAE ziyareti büyük etki yarattı... Tarihi anlaşma dünyada yankılandı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dünyada da gündem oldu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turunun son durağı Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti tüm dünyanın da gündemindeydi.

Başkan Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan arasında gerçekleşen ikili görüşmenin ardından iki ülke arasında 13 ayrı belge imzalandı. Enerjiden uzay endüstrisine çok sayıda iş birliği sağlanırken 50.7 milyar dolarlık anlaşmaya varılmasının ardından bu gelişme dünyada da gündem oldu.

DÜNYADA YANKILANDI

Financial Times, Türkiye ve BAE arasında 50 milyar dolarlık anlaşma sağlandığını vurgulayan gazete, iki ülke arasında enerji ve doğal kaynak projeleri geliştirme taahhütleri dahil bir dizi anlaşma imzalandığı ifade edildi.

The Jordan Times, Başkan Erdoğan'ın Körfez turunu tamamladığını duyurdu. Türkiye'nin BAE ve Suudi Arabistan ile arasındaki anlaşmazlıkları yakın zamanda onardığı ifade edildi.

Nikkie Asia ise Erdoğan'ın Körfez turunu 50 Milyar dolarlık anlaşma ile bitirdiğini yazdı.

Erdoğan'ın üç ayaklı Körfez turunun son durağı BEA'de 50,7 milyar dolarlık 13 anlaşma imzaladığı belirtildi.

Voice of America, Erdoğan'ın Körfez turunu 50 milyar dolarlık anlaşma ile tamamladığını yazdı. Erdoğan'ın yatırımları güvence altına aldığı yazılan haberde, Katar ve Suudi Arabistan'ı kapsayan turun kazançlı anlaşmalar ile sona erdiği ifade edildi.

Yunan Kathimerini de toplam 50,7 milyar dolarlık 13 anlaşma imzalandığını vurguladı.

Anlaşmanın hangi alanlarda olduğunu da yazan gazete, İstanbul'da düzenlenecek olan IDEF savunma fuarı ile iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da artacağını vurguladı.