Başkan Erdoğan'dan Seçil Erzan yorumu: Sakınma yok, hepsi soruşturulacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Dubai dönüşünde Seçil Erzan soruşturmasıyla ilgili soruya, “Sakınma diye bir şey yok. Şüphelilerle de bankanın en üst düzey yöneticileri ile ilgili de soruşturmalar sürüyor” yanıtını verdi.

TURGAY GÜLER / DUBAİ

Başkan Erdoğan, Dubai temaslarının ardından yurda dönüşte aralarında AKŞAM yazarı Turgay Güler'in de yer aldığı gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Türkiye'nin konuştuğu bankacı Seçil Erzan'la ilgili soruşturmalarla ilgili gelen, "Biliyorsunuz, sosyal medyada fenomenler var. Bunların çok sayıda takipçileri var. Şatafatlı bir hayat yaşıyor ve bunu da biraz görgüsüzce ortaya koyuyorlar. Bu fenomenler kara para aklama, vergi kaçırma gibi suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Bazıları tutuklu yargılanıyor. Bu olayla ilgili sizin görüşünüz nedir? Ayrıca Denizbank'ın bir şube müdürü, saadet zinciri dedikleri yöntemle para toplamış, böyle bir iş yaptığı ortaya çıkıyor. Aslında iki tarafı var bu işin. Bir tarafta böyle hiç makul olmayan, piyasa koşulları açısından verilmesi imkânsız olan bir vaatle para toplayan bir Seçil Erzan var. Diğer tarafta da bu imkânsız vaade kanan ünlü futbolcular. Arda var, isim vereyim isterseniz. Emre Belözoğlu var. Bir de bu işin neresinde olduğunu kestiremediğimiz ama tartışmanın da tam göbeğinde olan Fatih Terim var. Bu olayla ilgili yorumunuz nedir?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"HUKUKSUZLUK YAPAN GEREKLİ CEZAYI ÇEKER"

Türkiye hukuk devletidir ve kim hukuksuzluk yapıyor ise cezasını çeker. Konu yargıdadır ve yargı bununla ilgili gerekli araştırmasını yapmaktadır. Vatandaşlarımızın kolay para vaadiyle, kısa zamanda yüksek kar sunan dolandırıcıların türlü tuzaklarına düşmemelidir. Devlet tabii ki bunların peşindedir ve oyunları bozmaktadır. Ancak bu illegal fon vaatlerine, yasal olmayan yollarla elde edileceği söylenen karlara karşı halkımız çok dikkatli olmalıdır. Bu konularla ilgili kararlar inanıyorum ki yargı tarafından en ideal şekilde verilecektir. Buradan sakınma diye bir şey söz konusu değil. Bu olayda adı geçen şüphelilerle ilgili araştırmalar devam ediyor. Futbolcu arkadaşlarla ilgili de aynı şekilde süreç devam ediyor. Bankanın en üst düzey yöneticileri ile ilgili de şu anda bütün soruşturmalar devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kısa zamanda burada da inşallah neticeleri alacağız.