Başkan Erdoğan-Esad görüşecek mi? Bakan Akar cevapladı!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ''Erdoğan ve Esad bir araya gelecek mi?'' sorusuna ilerleyen süreci işaret ederek yanıt verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NTV yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

''KOMŞUMUZA UNUTMAYIN YANLIŞ HESAP ANKARA'DAN DÖNER DİYORUZ''

Bakan Akar, Atina'nın Girit Adası'nın kara sularını 12 mile çıkarma planına tepki gösterdi

Kara sularının 6 milden yukarı çıkarılmasını kabul etmediklerini belirten Akar, ''Bunun anlaşılmasını bekliyoruz. 1995'te Meclis'te çalışma yapıldı bunu herkesin bilmesi lazım iyi anlaşılması lazım. Bu konuda yanlış bir adımın ciddi sıkıntılar doğuracağını herkesin bilmesi lazım. Komşumuza unutmayın yanlış hesap Ankara'dan döner diyoruz'' dedi.

''TEDBİR ALMAK ZORUNDAYIZ''

''Atina tahrik etmek için adımlar atıyor'' diyen Bakan Akar, ''Adalar silahlandırılıyor, biz de tedbir almak zorundayız'' ifadesini kullandı.

Akar, ABD'nin Dedeağaç'a askeri sevkiyatı konusunda ise ''Bir lojistik ve LNG merkezinin kurulduğu bilgimiz var'' diye konuştu.

EGE'DE YUNANİSTAN TACİZİ

Yunanistan'ın Ege'deki tacizlerine de tepki gösteren Milli Savunma Bakanı Akar, ''Tacizlerin hiçbirini karşılıksız bırakmadık. Sahada ve masada yapılması gereken ne varsa yapıyoruz, yaptık. Karşılığını mutlaka veririz. Yunanistan kontrolsüz birtakım eylemler ortaya koyuyor'' dedi.

Akar, Rumlara silah ambargosunun kalkması konusunda ise ''KKTC'de hiçbir zafiyete imkan vermeyeceğimiz bilinmeli'' şeklinde konuştu.

ŞAM'LA 11 YIL SONRA ÜST DÜZEY TEMAS

Geçtiğimiz günlerde Suriye ile 11 yıl sonra bakan düzeyinde ilk temas sağlandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'nın başkenti Moskova'da Suriyeli mevkidaşı Ali Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Akar yaşanan bu gelişmeyi şu sözlerle değerlendirdi:

''Önce istihbarat birimlerimiz arasında bazı görüşmeler oldu. Bizim bakanlar arası görüşmemiz oldu. Bu süreç meselesi.

''ŞARTLAR OLUŞURSA LİDERLER ARASI GÖRÜŞMELER DE GÜNDEME GELEBİLİR''

Şartlar oluşursa üst düzey liderler arası görüşmeler de gündeme gelebilir. Moskova'daki toplantıda hem Rus hem Suriye tarafı ile görüşlerimizi paylaştık endişelerimizi ifade ettik. Olumsuz dönüş olmadı. Asıl amacımızın terörle mücadele olduğunu söyledik. Hiçbir etnik, dini, mezhepsel grupla sorunumuz yok dedik.''