Barınaklar Pitbull doluyor! Son 2 gün...

Yasaklı ırkların kısırlaştırılarak kayıt altına alınması gereken 14 Ocak'tan önce çok sayıda köpek ormanlara veya barınaklara bırakıldı. Kemerburgaz barınağına sadece dün 35 köpek getirildi.

Yasaklı türler olarak belirlenen köpek ırklarının, kısırlaştırılarak 14 Ocak'a kadar kayıt altına alınması gerekiyor. Ancak köpeklerini kayıt altına aldırmak istemeyenler sokağa terk ediyor. İBB'nin Kemerburgaz Hayvan Geçici Bakımevi Başhekimi Serap Baytemir Gülmez, "Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro türleri getirildi. Açıkçası onların bu şekilde sokağa terk edilmesini istemiyoruz. Barınaklar yasaklı türlerle doldu" dedi.

Gaziantep İslahiye'de de sokağa terk edilen 10 Pitbull, barınakta korumaya alındı. Kayseri'de ise yasaklı köpek ticareti yapan 6 kişiye 240 bin TL ceza kesti. 4 köpek belediyeye ait barınağa teslim edildi.