Mynet
Çay ikramı yanında değişik tatlı arayışı olanların vazgeçemeyeceği lezzetlerden biri olmaya aday Ballı Medovik tarifi merak ediliyor.
Mynet'te yer alan habere göre, işte en lezzetli Ballı Medovik tarifi ve malzemeleri...
BALLI MEDOVİK MALZEMELERİ NELER?
Medovik pastası hamuru için;
* 1 çay bardağı şeker
* 3 yemek kaşığı bal
* 1,5 çay kaşığı karbonat
* 3,5 su bardağı un
* 3 adet yumurta
* 100 gram tereyağı
* 6 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)
* 600 ml süt kreması
Öncelikle sıvı kremayı ve pudra şekerini iyice köpürünceye kadar mikserle güzelce çırpıyoruz. Sonrasında koyulaşıp kabarınca kremanın üzerini streç film ile kapatıp iyice soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz. Medovik pasta hamuru hazırlamak için yumurtalar ve şekeri iyice çırpmalıyız.
Ardından yumurtaları yeterince çırptığınız da pastanız da yumurta kokusunu almazsınız. Bu yüzden beyazlaşıp köpürünceye kadar çırpmalısınız. Bir tavada tereyağını eritmelisiniz. Çok fokurdamasına gerek yok, erimesi yeterli. Sonrasında balı ekleyip karıştırmalı ve karbonatı eklemelisiniz.
Ocağı kapatıp karıştırdıktan sonra, üzerinde köpükler oluştuğunu göreceksiniz. Şimdi bu tereyağını çırptığımız yumurta ve şekere karıştırarak ilave etmelisiniz. Yavaş yavaş un ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Koyulaştığında elinizle yoğurabilirsiniz. Toplamda 3,5 su bardağı un ilave ederek hamuru hazırlayalım. Ele yapışan ve yumuşak kıvamlı bir hamur olacak, daha fazla un eklemenize gerek olmayacak.
Bu esnada ısınması için fırını 180 derecede çalıştıralım. Hamuru unlanmış tezgaha alalım ve hızlıca rulo haline getirip toparlayalım. Bu ruloyu 8 parçaya keselim. Her parçayı merdane ile unlu zeminde açalım. Bunu evinizde uygun bir tencere kapağı veya tabakla ölçebilirsiniz. Şimdi ise fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek açtığımız hamuru tepsiye alalım.
Bu esnada ısınması için fırını 180 derecede çalıştıralım. Hamuru unlanmış tezgaha alalım ve hızlıca rulo haline getirip toparlayalım. Bu ruloyu 8 parçaya keselim. Her parçayı merdane ile unlu zeminde açalım. Bunu evinizde uygun bir tencere kapağı veya tabakla ölçebilirsiniz. Şimdi ise fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek açtığımız hamuru tepsiye alalım.
Bir kenarda biriktirmiş olduğumuz kek parçalarını robotta çekerek ufalayalım. Çok un gibi de olmamalı, hafif iri parçalar kalabilir. Bunlarla pastanın her tarafını güzelce kaplayalım.
Son olarak pastaya değmeyecek şekilde bir kapak kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirelim. Tarifinizi ertesi gün dilimleyerek servis edebilirsiniz.