Balığını dişçiye götürdü… “Yaptığı ziyaretten çok memnun”

İngiltere'nin Snodland kentinde yaşayan Mark Byatt, balığını dişçiye götürdü. Byatt ''Kirpi balığının yeme yeteneğini kaybetmesi bizi bu operasyona itti. Goldie'nin eski haline dönmesi bizi çok heyecanlandırdı'' dedi.

aksam.com.tr

İngiltere'nin Snodland kentinde yaşayan Mark Byatt, kirpi balığının kilo kaybettiğini farketti. 64 yaşındaki Byatt, kirpi balığını veterinere götürmeye karar verdi.

Daily Star'ın haberine göre, Snodland'daki Linnaeus'a ait Sandhole Veterinerlik Merkezi'nden Veteriner Daniel Calvo Carrasco kirpi balığı Goldie'nin suyuna anestezik solüsyonla doldurarak onu sakinleştirdi. Uzman veteriner Goldie'nin yemek yiyebilmesi için 2.5 cm'lik dişlerini özel bir testereyle ortadan ikiye ayırdı.

Daniel Calvo Carrasco "Kirpi balığı'nın dişleri gaga olarak tanımlanır ve yaşamları boyunca sürekli büyürler. Doğal ortamlarında sert kabuklu yiyeceklerle beslendikleri için dişleri uzamaz. Ancak akvaryumda beslenen kirpi balıkları yem ile beslendikleri için dişleri uzamaya başlar. Sonuç olarak etkili bir şekilde yeme yeteneğini kaybetmesi bizi bu operasyona itti" ifadelerini kullandı.


NEMLİ BİR HAVLUYA SARDIK

Balon balığı olarak da bilinen kirpi balığı tehlike anlarında kendi boyutlarının iki katına kadar şişebiliyor. Veteriner hemşire Debbie Addison, Goldie'nin kurumasını önlemek ve savunma mekanizmasını çalıştırmamasını sağlamak için nemli bir havluya sardığını belirtti.

Veteriner Carrasco "Goldie'yi anestetik sudan çıkardığım o kısa sürede üst dişlerini kesmek ve boyunu yarı yarıya kısaltmak için diş testeresi kullanabildim. Birkaç dakika içinde akvaryumuna geri yerleştirdikten sonra normal şekilde yüzüyordu. Bu operasyon Goldie'yi strese sokmadan bir saatten az bir sürede gerçekleştirildi. Goldie iki saat içinde eve döndü ve yemek yemeye başladı."

Goldie'nin sahibi Mark ise "Goldie'nin eve dönmesi bizi çok heyecanlandırdı. Şimdi çok güzel besleniyor ve dişçiye yaptığı ziyaret için çok memnun" diye belirtti.