BABALAR GÜNÜ MESAJI | Uzun, kısa, anlamlı, en güzel, resimli Babalar Günü mesajları, duygusal baba sözleri

Babalar Günü bu sene 16 Haziran 2024 Pazar günü kutlanıyor. Bu özel günde babalarına özel hissettirmek isteyen çocukları, Babalar Günü mesajı ve Duygusal baba sözlerini sosyal medya üzerinden paylaşıyor. Bizi bu günlerimize getiren, bize kol-kanat geren, sevgisi ile sarıp sarmalayan babalarımıza gönülden teşekkür etmek için en güzel Babalar Günü mesajlarını haberimizde derledik. İşte uzun, kısa, anlamlı, en güzel, resimli Babalar Günü mesajları, duygusal baba sözleri

Babalar Günü mesajları 2024 | Babalar Günü, babaların ve baba figürlerinin çocuklarının hayatlarına yaptıkları katkıyı takdir etmek için dünya çapında kutlanmaktadır. Bu anlamlı günde babasını veya baba yerine koyduğu insanı mutlu etmek isteyenler için anlamlı, en güzel Babalar Günü kutlama mesajları haberimizde derledik. İşte Uzun, kısa, anlamlı, en güzel, resimli Babalar Günü mesajları, duygusal baba sözleri

BABALAR GÜNÜ MESAJI

Ben daha çocukken, sen de çocuk gibi davranıp benimle oyun oynadığın için, gençliğimde bir derdim olduğunda, beni dinleyip arkadaşım gibi davrandığın için ve ihtiyacım olduğunda ebeveyn gibi davranıp bana akıl verdiğin için sana çok teşekkür ederim. Sen tanıdığım en iyi insansın. Babalar Günün kutlu olsun!

Derdimi, neşemi, hüznümü, mutluluğumu paylaştığım en iyi arkadaşım. Babalar Günün Kutlu Olsun!

Evimizin güneşi bir tanesi olan canım babama kucak dolusu sevgi ve saygılarımla. Babacığım bir günümde değil her günümdesin. Babalar Günü'n kutlu olsun.

Kollarından daha huzurlu, daha güvenli, yüreğinden daha sıcak ülke yokmuş babacığım. Babalar Günü'n kutlu olsun.

Sen benim arkadaşım, sevincim ve ışığımsın. Babalar Günü'n kutlu olsun baba.

Benim babam olduğun için o kadar şanslıyım ki, sensiz bir hayat düşünemiyorum. Büyüleyici gülüşünle, her zaman benim parlayan yıldızım olacaksın. Seni çok seviyorum canım babam. Kelimelerle tam olarak ifade edemeyeceğim kadar çok seviyorum seni. Bizim için yaptığın her şey için sonsuz teşekkürler. Babalar Günün kutlu olsun!

Her zaman yanımda oldun. Dünyayı benim için daha iyi bir yer yaptığın için sana minnettarım! Babalar Günün kutlu olsun!

Kelimelerle anlatılamayan fedakarlık ve karşılıksız sevgiyi tarif et desen bana herhalde sadece "BABA" derdim. Babalar günün kutlu olsun canım babacım.

Varlığımızın temeli, en kutsal varlıklarımızdır babalar. Onlar bir gün değil, her gün baş tacımızdır. Tüm babalarımızın Babalar Günü'nü kutlar, saygılar sunarım.

Bana yaptığın dünyadaki en büyük iyilik bana dünyanın en iyi örneği olmandır. Babaların en iyisi, bu gün sadece senin. Babalar Günü'n kutlu olsun.

Baba, sen benim kahramanımsın, çünkü bütün hayatım boyunca orada benim için bekliyordun. Sen benim en iyi arkadaşım ve sırdaşımsın. İyi ve kötü zamanlarda ne söyleyeceğini bilir, her gün öğrettiklerinle beni hala şaşırtırsın. Sadece benim için değil, tüm ailemiz için kahramansın. Seni tüm kalbimle seviyorum. Babalar Günün kutlu olsun!

Bu hayatta ilk öğretmenim, ilk patronum ve sürekli danışmanım canım babacığım. Varlığın benim en büyük dayanağım, Babalar Günün kutlu olsun.

Sınırsız bir sevgi, anlatılmaz bir sevgiyle beni seven babam, sana layık olmak için yaşıyorum. Babalar Günü'n kutlu olsun.

Biricik babacığım, ailemizin tatlı ve kocaman yüreğiyle en cesur olanı sensin... Seni özlemle kucaklıyorum. Yerini asla kimse dolduramaz. İyi ki varsın.

Bütün felsefelere, bilimlere, mantığa, akıl yürütmelere karşı bana mümkün olan her şeyi yapabileceğimi ve imkansız bir şey olmadığını öğrettin. İmkansızları imkanlı hale getirmeyi senden öğrendim. İnsanlar hiç umut kalmadığını düşündüğünde, imkansız kelimesini düşünmedim bile... Bana öğrettiğin her şey için minnettarım. Babalar Günün kutlu olsun!

Dünya'daki en büyük varlığım. Canım babam. Bu özel günde seni ne kadar sevdiğimi söylemek istedim. Babalar Günü'n kutlu olsun canım babam...

BABALAR GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Babalar Günü bu yıl 16 Haziran Pazar gününe denk geliyor. Babalar Günü haziran ayının en özel, en anlamlı günüdür. Her sene Haziran'ın üçüncü pazar günü kutlanır.

Babalar günü, babaların ve baba figürüne sahip olan kişilerin sevgi, saygı ve özel bir ilgi gördüğü, bazı hediyelerle hatırlandığı bir gündür. Ortaya çıkışı hakkında birden çok teori olsa da Babalar Günü tarihi 20. yüzyılın başlarına kadar dayanır. Amerika Birleşik Devletleri'nde çıktığına inanılan bu günün modern versiyonunun yaratıcısı olarak Sonora Smart Dodd görülür.

Anneler Günü'ndeki gibi bir kutlamayı babalar için de yapmak isteyen Dodd ilk adımını 1909 yılında atmıştır. Kendi babasının doğum günü olan Haziran ayının üçüncü haftasında babaların onurlandırılması için özel bir kutlama yapılması gerektiği tezini ortaya sürmüştür. Dodd, bu davranışı ile annesinin yokluğunda altı kardeşine bakan babasına sevgi ve minnetini göstermek istemiştir.

Bu girişim ile birlikte, 19 Haziran 1910 tarihinde Washington'da Babalar Günü'nün ilki kutlanmıştır. Amerika Birleşik Devletleri'nde kutlanan bu gün, diğer ülkelere de yayılmış ve dünya çapında kutlanmaya başlamıştır. Birçok kişinin aklında olan ve merak duygusu uyandıran Babalar Günü nasıl ortaya çıktı sorusu bu şekilde cevaplanabilir.

Birçok ülkede yaygın bir şekilde kutlanan bu ayrıcalıklı gün, ortaya çıkışı sebebiyle de Anneler Günü ile benzer özellikler taşır. Babalara ve baba figürüne sahip olan kişilere minnet gösterilen ve onlara farklı farklı hediyeler verilen bu özel günde yapılan etkinlikler çeşitlilik gösterir.