Babalar Günü ayın kaçında, bu hafta mı, hangi tarihte? Babalar Günü 2022 ne zaman?

Mayıs ayında kutlanan Anneler Günü'nün ardından haziran ayına girilmesiyle beraber Babalar Günü için de sayılı günler kaldı. Babalar Günü için alışveriş planı yapan ve babasına sürpriz yapmak isteyen binlerce kişi ''2022 Babalar Günü ne zaman?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Babalar Günü Haziran'ın kaçında? Bu hafta mı kutlanacak?


Babalar Günü 2022 için geri sayım başladı. Tıpkı Anneler Günü tüm dünyada kutlanan ve babaları değerli hissetmek ve mutlu etmek için büyük sürprizler yapılan Babalar Günü haziran ayında kutlanıyor. İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde kutlanan bu özel gün ülkemizde haziran ayının 3. pazar günü kutlanmaktadır. Peki, Babalar Günü 2022 ne zaman, hangi güne denk geliyor?

BABALAR GÜNÜ 2022 NE ZAMAN?

İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde kutlanmaya başlayan babalar günü ülkemizde haziran ayının 3. pazarına denk geliyor. Buna göre Babalar Günü 2022 19 Haziran Pazar ünü kutlanacak. Tıpkı annesine yaptığı gibi babasına da sürpriz yapıp onu mutlu etmek isteyen kişiler şimdiden plan yapmaya başladı.

BABALAR GÜNÜ TARİHÇESİ

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Bu yüzden Babalar Günü Haziran ayında kutlanır. Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.