AYT Matematik-Fen Bilimleri sınav soruları zor muydu, kolay mıydı? AYT sayısal sınav yorumları 2023...

AYT Matematik-Fen Bilimleri sınav soruları, sayısalcıların gündeminde. Sınav bitiminin ardından adaylar sosyal medya platformlarında sınavın kolay ve zorluğuna dair yorumlar atıyor. Peki, AYT sayısal sınav yorumları nasıl? AYT Matematik-Fen Bilimleri sınav soruları zor muydu, kolay mıydı?

AYT sayısal sınav yorumları araştırılıyor. ÖSYM tarafından düzenlenen sınavda adaylara 60 soru için 180 dakika süre verildi. Peki ama AYT Sayısal sınav yorumları nasıl? AYT Matematik-Fen Bilimleri sınav soruları zor muydu, kolay mıydı? İşte yanıtı...

AYT SAYISAL SINAV YORUMLARI NASIL?


TYT VE AYT PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'de yeni bir uygulamaya geçti. Bu bağlamda TYT ve AYT puanlarının geçerlilik süresi değişti. Buna göre AYT sınavlarından alınan puanlar 1 yıl boyunca, TYT sınavından alınan puanlar ise 2 yıl boyunca geçerli olacak.

Burada göz önünde bulundurulması gereken şart ise TYT'den 200'ün üzerinde puan alınması oluyor. Eğer kişinin puanı 200 ve üzeri ise o zaman 2 yıl geçerlilik süresi ile bunu kullanabilir. Yani 2022 yılında TYT sınavına girecek olan kişiler bu puanı daha sonra 2 yıl boyunca kullanma hakkını elde edebilmektedir.

AYT puanı da yine 1 yıl süre geçerli olacak şekilde kullanılabilmektedir. Bütün adayların nihai başarı sıralaması doğrultusunda belirlenecek olan o yılın puanlaması eşliğinde, kişi daha önce elde ettiği TYT ve AYT puanlarını değerlendirebilme hakkına sahip oluyor. Bu durumda herhangi bir hak geçmeden aynı şekilde ve aynı puan üzerinde YKS bünyesinde bunu kullanmak mümkün. Ancak AYT için 1 yıl ve TYT adına 2 yılı geçirmemek önemlidir.