Aynı mahallede ikinci kez köpek saldırısı!

Başkent'te önceki gün Ramazan Aslan'ın köpeklerin saldırısına uğradığı mahallede bu kez Emine Topbaşı'nı köpekler ısırdı. Topbaşı, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Annesi ise yetkililerden köpeklerin toplatılmasını talep etti.

Ankara Altındağ'da önceki gün Ramazan Aslan (10), sokak köpeklerinin saldırısı sonucu yaralandı. Bacağından ve kolundan yaralanan Aslan'dan sonra aynı yerde önceki gün de Emine Topbaşı'nı (7) köpekler ısırdı. Mahalle sakini duruma müdahale ederek küçük çocuğu köpeklerden kurtardı. Olay yerine ekipler sevk edildi, Topbaşı hastaneye kaldırıldı. Dün taburcu olan Topbaşı, "Kaçmaya çalıştım ama kaçamadım. Annem beni korudu, çok korktum" dedi. Küçük kızın annesi Nurcan Topbaşı, hayvanların çiğ etle beslendiğini iddia ederek şunları söyledi:

ÇOCUKLARIMIZ ÖLSÜN MÜ!

"Köpekler biz karşıdan karşıya geçerken boş araziden üzerimize doğru saldırdılar. Bir bayan işten geliyordu. Çantasını köpeklerin üzerine atınca köpekler dağıldı. Köpeklerin toplanmasını istiyoruz. Daha önce de çok kez şikayette bulunduk. Buradan hayvansever arkadaşlara da sesleniyorum. Tamam hayvanları sevin biz de seviyoruz ama çiğ etle hayvan beslemeyin. Kısırlaştırmakla da iş bitmiyor. Biz çocuklarımızın ölmesini mi bekleyelim" diye konuştu.

Ramazan Aslan'ın sokak köpeklerinin saldırısına uğramasının ardından Emine Topbaşı da aynı yerde hayvanlar tarafından ısırıldı.

7 AMELİYAT DAHA OLACAK

Ankara Pursaklar'da Enes Koca (12), geçen 30 Kasım'da okuldan eve dönerken Mimar Sinan Mahallesi Altın Caddesi üzerinde sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Yaklaşık 10 köpeğin saldırısında Enes Koca, çevredekilerin müdahalesiyle kurtarıldı. Enes'in sol bacağında bir sinirin tamamen koptuğu, kafa derisi dahil vücudunun hemen her yerinde yara olduğu belirlendi. Kısa sürede içinde art arda 9 cerrahi müdahaleyle yaşama tutunan Enes, hayati tehlikeyi atlattı. Tedavisi süren Enes'e 6 operasyon daha yapılması planlanıyor.

Vücudunda 100'ün üzerinde ısırık izi bulunan Enes'e 6 operasyon daha yapılması planlanıyor.

GÖZÜNÜ AÇINCA HAMBURGER İLE OYUNCAK İSTEMİŞ

Gaziantep'te pitbull saldırısında ağır yaralanan ve sevk edildiği Akdeniz Üniveristesi Hastanesi'nde doku nakli yapılan Asiye Ateş'in (4) babası Hüseyin Ateş, kızının yakın zamanda ameliyat olacağını söyledi. Ateş, "Asiye'nin birkaç isteği vardı. Biraz oyuncak istedi. Hayırseverler tarafından oyuncak geldi. Hamburgeri çok seviyordu, hamburger aldık. Asiye için sadece dua edin" dedi. Baba Ateş, "Yemek yiyebiliyor ama yüzündeki sinirlerde tahribat olduğu için yerken sıkıntı yaşayabiliyor. Elini kolunu biraz biraz hareket ettirebiliyor" dedi.