Aybar ne demek? Aybar kar fırtınası kaç gün sürecek, ne zaman bitecek?

Günlerdir beklenen kar yağışı İstanbul'da kendini göstermeye başladı. Kentte Aybar kar fırtınası etkili oluyor. Son zamanların en şiddetli kar yağışı olması nedeniyle Aybar ismi ile telaffuz ediliyor. Aybar ne demek? Aybar kar fırtınası kaç gün sürecek, ne zaman bitecek?

Aybar ne demek, sorusu İstanbul'da etkili olan kar yağışının ardından merak edildi. Son olarak ocak ayında gerçekleşen şiddetli yağışın ardından yeni bir kar fırtınası da Megakentte etkisini gösterdi. Bu yağış, son yılların en şiddetli kar yağışı olarak adlandırıldı. Aybar ne demek? Aybar kar fırtınası kaç gün sürecek, ne zaman bitecek?

AYBAR NE DEMEK, NEDİR?

Sibirya kökenli olan Aybar kar fırtınası, Türkiye'ye doğru ilerlemesi nedeniyle gündeme oturdu. Geniş bir alanda etkili olması beklenmesi nedeniyle kar fırtınasına, heybetli, görkemli anlamına gelen Aybar ismi verildi.

Ocak ayının son haftası İstanbul'da etkili olan kar fırtınasına ise avar ismi verilmişti.

AYBAR KAR FIRTINASI KAÇ GÜN SÜRECEK, NE ZAMAN BİTECEK?

Meteoroloji'nin ve küresel tahmin sistemlerinin raporlarına göre 5 gün boyunca kar yağışı etkili olacak ancak soğuk hava ay sonuna kadar sürecek.

İstanbul ve çevresinde de kuvvetli olması beklenen kar yağışı gelecek haftanın başına kadar aralıklarla sürecek. Karadeniz üzerinden gelen kütleler İstanbul'u "deniz etkisi kar yağışı" diye tabir edilen 'DEK'lerle vuracak. DEK bantlarının şehri etkilediği anlarda yoğun kar yağışı görülecek.