Ayasofya giriş yerliye ücretli mi? Ayasofya giriş ücreti 2024 ne kadar?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un Ayasofya'da başlattığı restorasyon ve koruma çalışmaları kapsamında ziyaretçilere yönelik camide yeni düzenlemeye geçildi. Galeri katını ziyaret edecekler için bilet satışı yapılacak. Peki, Ayasofya giriş ücreti 2024 ne kadar? Ayasofya giriş ücretli mi? İşte detaylar...

Camiye ibadete gelenlerle kültürel amaçlı ziyaret eden yabancıların girişlerini birbirinden ayıracak uygulama kapsamında, turistler giriş için ücret ödeyecek. Bu kapsamda, galeri katını ziyaret edecekler için bilet satışının yapılacağı gişe, III. Ahmet Çeşmesi karşısına konumlandırıldı. Uygulama 15 Ocak'ta başladı. Peki, Ayasofya giriş ücreti 2024 ne kadar? Ayasofya giriş ücretli mi?

AYASOFYA GİRİŞ ÜCRETİ 2024 NE KADAR?

Ayasofya'ya ibadet yerine gezmek için gelenler 25 Euro giriş ücreti ödeyecek. Ayasofya'ya girişlerde alınacak Euro için kur ise 34 lirada sabitlendi. Böylece gezi amaçlı gelecek olan turistler, Ayasofya'ya girmek için 850 lira giriş ücreti ödeyecek.

AYASOFYA GİRİŞİ TÜRKLERE NE KADAR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çağrı merkezinden alınan bilgilere göre şuan için galeri kısmını ziyaret edecek Türk vatandaşları için alınmış yeni bir karar bulunmamakla birlikte müze kart sahipleri için bilet fiyatı 250 TL olarak görüntülenmekte. Yeni bir karar duyurulması halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

İBADET ORTAMI BOZULMADAN ZİYARETLER YAPILACAK

Güney cephedeki II. Beyazıd minaresi altında yer alan tünel ve giriş rampası ile girişlerin kontrollü şekilde sağlanacağı Ayasofya-i Kebir Camisi'nde, ziyaretçiler, galeri katına ulaştırılacak, kuzeydoğu yönündeki rampa ile de çıkışları sağlanacak.

Galeri bölümüne gelen turistler burada camii harim katı ile Osmanlı dönemi eklerini görerek cennet-cehennem kapısından geçecek ve bu bölümdeki Bizans dönemi mozaiklerini de inceleyebilecek.

Ayasofya-i Kebir Camii'nde 15 Ocak'ta başlayacak olan yeni uygulama ile turistler camideki ibadet ortamını bozmadan ziyaretlerini gerçekleştirebilecek.