Avrupası'nın bu yaz tatil adresi Antalya

Antalya sezona iyi başladı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Kavaloğlu, nisan-mayıs için ciddi rezervasyonlar aldıklarını temmuz-ağustosun da yoğun olduğunu söyledi.

Turizmde 2021 yılını 9 milyon 100 bin ile tamamlayan Antalya, 2022'ye hızlı giriş yapıyor. Güvenli turizm sertifikalı otellerde 2021'de tatilini Antalya'da geçirip evlerine dönen turistler, pandemi döneminin devam etmesine karşın 2022 yılında da tatil planlarını şimdiden Antalya için yapmaya başladı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, turizmde 2022 yılının bir önceki yıla göre daha iyi geçeceğini söyledi. 2021 yılında Antalya'nın 9 milyon 100 bin turistle tamamladığını hatırlatan Kavaloğlu, "Bu yılı 13-14 milyon seviyesinde tamamlayacağımızı düşünüyorum" dedi. Almanya'nın 2021 yılında Ukrayna'nın gerisinde kalarak üçüncü pazar haline geldiğine dikkat çeken Kavaloğlu, bu yıl ise Almanların tekrar ikinciliğe yükseleceğine inandığını söyledi.

REZERVASYON YOĞUN

Gelen rezervasyonların bu yönde işaret verdiğini belirten Kavaloğlu "Bunu yeniden telafi olacağını düşünüyorum. Çünkü Almanlar Türkiye ve Antalya'da tatil yapmak için çok hevesliler. Şu an gelen ilk rezervasyonlar da bunu gösteriyor. Nisan, mayıs, haziran ayları için çok ciddi rezervasyonlar aldık. Temmuz ve ağustosun belirli dönemleri de çok büyük yoğunluk yaşıyoruz" diye konuştu. Kavaloğlu, Antalya'nın Almanya için önemli bir destinasyon olduğuna vurgu yaparak, "Bu destinasyonda güçlü olmayı tercih ediyorlar. Özellikle Avrupalı tur operatörleri, Türkiye ve Antalya'yı programlarına aldılar. Rezervasyon oranı artmak üzere. Baktığımızda 2022 yılında Almanya Rusya ile birlikte başa koşar. Rusya birinci, Almanya da ikinci pazar haline gelir" ifadelerini kullandı.

5 ALMAN'DAN BİRİ ANTALYA'YI DÜŞÜNÜYOR

Almanya'da yayımlanan iki önemli internet portalının verileri Alman turistlerin tatil için Türkiye'yi seçtiğini gösterdi. Avrupa'nın en büyük ortak tatil rezervasyon portalı Holidaycheck ve Almanya kuruluşu Chech24 sunduğu raporlara göre, her 5 kişiden biri tatil için 'Türkiye ve Antalya'yı düşünüyor.

İLK 9 GÜNDE TURİST SAYISINDA % 55 ARTIŞ

Antalya'ya 1- 9 Ocak tarihleri arasında gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 54,7'lik artışla 58 bin 22 oldu. Yılın ilk haftalık turizm verilerini değerlendiren Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, henüz çok erken olmakla birlikte '2022 için iyi bir başlangıç' denilebileceğini söyledi. Ocak ayında öne çıkan destinasyonların Mısır, İspanya, İtalya ve Antalya olduğunu belirten Yavuz, "Özellikle Almanya'da tatilcilerin yüzde 34'ü, yılın ilk çeyrek dönemi tatil planını yaptı ve % 18 ile Antalya ilk sırada çıktı" dedi

RUSLAR BİRİNCİ

Yavuz "Ardından Hurghada, Mayorka, Girit, Fuerteventura ve Kanarya adaları geliyor. İki yıldır kışı evinde geçirmek zorunda olan yüz binlerce insan kış güneşinin arzusuyla güney tatil bölgelerine yöneliyor" dedi. Seyahatin tedbirler alınarak güvenli şekilde sağlanmasının da bu sonuçlara yansıdığını dile getiren Recep Yavuz, bu yılki ilk hafta verilerine göre Antalya'yı en çok ziyaret eden turistlerin ülkelere göre sıralamasında Ruslar, Almanlar ve İngiltere'nin ilk üç sırayı aldığını sözlerine ekledi.