Avrupalı, ''saygısız'' turist istemiyor!

Dünyada ve Avrupa'da koronavirüs salgının ardından yükselişe geçen turizm sektöründe protestolar gün geçtikçe artıyor. Avrupa'ya gelen özellikle İngiliz turistlerin sarhoş dolaşmaları, park, bahçe ve sahillerde boş içki şişelerini bırakmaları, sigara izmaritleri ve çöpleri yerlere atmaları Avrupa halkının tepkisine neden oldu. Protestolarda açılan ''Turist, toprağıma saygı göster!'' pankartı ise dikkat çekti. İşte detaylar...

aksam.com.tr

Seyahat planlarında Avrupa'yı tercih eden turistler, yerel halkın tepkisine neden oldu. Özellikle İngiltere'den gelen turistlerin sürekli alkol kullanmaları ve doğaya saygı göstermemeleri nedeniyle tartışmalar büyüdü. Avrupalının "turist profili" üzerinden yaptığı protestolar ise gün geçtikçe diğer ülkelere de sıçrıyor.

Yakın zamanda Kanarya Adaları'nda yapılan protestolarda, "Turist, toprağıma saygı duy" pankartı açılması sonra tartışmalar daha da şiddetlendi.

aksam.com.tr'nin BBC'den aktardığı habere göre, dünya ülkeleri "kötü turistlere" karşı isyana geçti.

Yerel halk, sürekli sarhoş gezen, sahillerde boş içki şişelerini bırakan, yerlere çöp atan ve sürekli sigara içen turist profilinden şikayetlerini dile getiriyor.

Yapılan ankete göre ekonomiye katkı sağlayan, alışveriş yapan ve yerel halka saygı gösteren turistlerin ülkelere girmesi istenirken, saygısız ve kaba davranan, yüksek sesle konuşarak toplumun huzurunu kaçıran, çöpleri yere atan turistlerin ülkeye girmemesi istendi. Yerel halk, çoğunlukla İngiliz olan sarhoş turistlerden de bıkmış durumda.

Bir turizm araştırmacısı söz konusu iddialar üzerine yaptığı açıklamada, "Saygısız ve alkolik turistler her zaman vardı. Ancak son zamanlarda sayıları iyice çoğaldı." dedi.