On beş yıl kesintisiz çalışana müjdeyi verdiler! Avantaj emeklilik tarihini bekleyene geçiyor!

Emekliliğe hak kazanmak için 3 temel koşula bakılıyor. Bu şartları tamamlayan kişilere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından aylık bağlanıyor. Ancak bazı durumlarda da bu tarih daha geriye ya da ileriye gidebiliyor. Örneğin sigorta girişiniz 1999 yılı öncesinde ve sonrasındaysa maaş bağlanma süresi buna göre değişebiliyor. Dolayısıyla 15 yıl kesintisiz çalıştım emekliliğe hak kazanır mıyım sorusu çalışanların merak ettiği bir diğer konu oluyor.

Sigorta başlangıç tarihi ilerleyen yıllarda her çalışanın karşısına çıkmaktadır. Bilindiği üzere ülkemizde emeklilik için gereken 3 şartı tamamlayan başvuru dilekçesini teslim ederek maaşlarına kavuşuyor. Ancak bazı koşullarda çalışanlara erken emeklilik hakkı tanınıyor. Sigorta girişiniz 1999 yılı ve öncesinde yapıldıysa emeklilik için büyük önem teşkil ediyor. 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prim ödeme gün sayısı maaş bağlanması için son derece önem taşımaktadır.

15 YIL SİGORTALILIK SÜRESİ YETERLİ!

8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanlar için 15 yıl sigorta süresi, 3.600 gün prim ödeyen ve yaş koşulunu yerine getirenler emeklilik hakkı elde eder.

AVANTAJ SİZE GEÇİYOR

Yaş şartı bu hizmet süresi ve prim gün sayısının tamamlandığı tarih esas alınarak belirleniyor. Bu tarihe göre de kademeli olarak erken yaşlarda emekli olma avantajı elde ediliyor.

50-55 YAŞ ŞARTI

Prim gününün tamamlandığı tarih kaç yaşında emekli olunacağını belirler. Bu koşullarda emekli olabilmek için kadınlar için 50, erkekler için de 55 yaşını tamamlamak gerekiyor.

İHBAR SÜRESİNE UYMAK ŞART MI?

Belirsiz süreli iş sözleşmelerinin işçi tarafından feshinde belirtilen haklı sebeplerden herhangi biri nedeniyle işten ayrılan ihbar süresine uymak zorunda değil.

Emeklilik hakkı doğuyor! Aranan şartları duyurdular! 10 yıldan fazla sigortalı kalanlara müjde!