AUZEF sınavı kaç dakika, kaçta bitecek? AUZEF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nde Lisans ve ön lisans eğitimi alan öğrencilerin güz yarıyılı ara sınavları bu hafta sonu uygulanıyor. Sınava katılan öğrenciler ''AUZEF sınavı kaç dakika, kaçta bitecek? AUZEF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?'' sorularının yanıtını araştırıyor...

AUZEF vize sınavları için geri sayım sona erdi. Sınavlar, Cumartesi ve Pazar günleri sabah ve öğle olmak üzere toplam 3 oturumda gerçekleştirilecek. ara sınavları 11-12 Kasım 2023 tarihlerinde 81 il ve KKTC'de bulunan sınav merkezlerinde uygulanacak. Peki, AUZEF sınavı kaç dakika, kaçta bitecek? AUZEF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AUZEF SINAVI KAÇ DAKİKA, KAÇTA BİTECEK?

Çoktan seçmeli sınavlarda aksi belirtilmediği sürece her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir.

Sınava katılan öğrencilerin aldığı derslere göre sınavın bitiş süresi de değişmektedir.

AUZEF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AUZEF sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Sonuçların önümüzdeki ay içerisinde açıklanması bekleniyor.

SINAV İLE İLGİLİ BİLGİLER

Açıköğretim programlarında dört (4) yanlış cevap, bir (1) doğru cevabı eksiltmektedir. (Yapılan her yanlış cevap için alınan toplam puandan 1,25 puan düşülmektedir.) Uzaktan öğretim programlarında başarı notu, hesaplama farklılığı nedeniyle bu kural uygulanmamaktadır.

Ara sınav sonuçlarının değerlendirmeye etki oranı %30, bitirme/telafi sınavının ise %70'tir.

Sınav binası ve salonlarına girerken "Öğrenci Kimlik Kartına" ihtiyaç bulunmamaktadır. Sınav salonlarına girebilmek için sadece Sınav Giriş Belgesi ile TC Kimlik Kartı veya Sınav Giriş Belgesinde yer alan geçerli diğer resmi kimlik kartlarından herhangi birisinin bulundurulması yeterlidir.

Sınav salonlarına cep telefonu ile girilmesi kesinlikle yasaktır.

Ara sınava herhangi bir sebeple girmeyen öğrenciler için ayrıca mazeret sınavı yapılmayacaktır.

Sınav sorularına yönelik itirazlar sınavların bittiği günden sonraki iki (2) iş günü içerisinde alınacaktır.