AUZEF harf notu karşılıkları açıklandı! İstanbul Üniversitesi AUZEF harf notları 2024

AUZEF harf notları, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi tarafından yayınlandı. AUZEF harf notu karşılıkları, sınavdan alınan puanların sınıf geçmek için yeterli olup olmadığını gösteriyor. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nde eğitim gören binlerce öğrenci, sınav sonuçlarında yer alan AUZEF harf notlarını merak ediyor. İşte AUZEF harf notu karşılıkları 2024

AUZEF harf notları, öğrencilerin dersten geçip geçmediğini gösteren kriterlerdir. Ocak ayının 6-7 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2023-2024 Güz Dönemi final sınavlarının sonuçları 10-11 Şubat'ta açıklanacak. Öğrenciler, puanlarının karşılığı olan AUZEF harf notlarına AKSİS sistemi üzerinden erişebilecekler. Peki AUZEF harf notlarının karşılıkları nedir? İşte İstanbul Üniversitesi 2024 AUZEF harf notları ve karşılıkları

AUZEF HARF NOLARI AÇIKLANDI!

AUZEF harf notları bugün itibari ile Harf notları açıklandı. Öğrenciler, 2024 yılı için geçerli olacak AUZEF harf notlarına https://aksis.istanbul.edu.tr/ adresi üzerinden erişebilecekler.

AUZEF Ara/vize sınav sonuçlarının değerlendirmeye etki oranı %30, bitirme/telafi sınavının ise %70'tir. AUZEF sınavlarından başarılı not alarak mezun olmak için Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) en az 2.00 olması gerekir.

Harf notları, öğrencilerin geçip geçmediğini gösteren kriterlerdir.

Harf notları AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC şeklinde gösterilebilir. Bunlar geçer notlardır ve öğrencinin dersi geçtiğini gösterir.

Ağırlıklı Not Ortalaması(ANO) ve Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) kavramları, öğrencinin bir üst yarıyıldan ders alıp alamayacağı gösterirken DC ve DD aldığı derslerden geçip geçemeyeceğinin bilgisini verir.

Eğer öğrencinin genel not ortalaması 2.00' ın üzerinde ise CD, CC ve DD notları da geçer not olarak kabul edilir. FF notu ise en düşük nottur ve öğrencinin başarısız olduğunu gösterir.

Koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler bu derslerden Bütünleme sınavına girer ve sınavda başarısız olur (FF) ise ders harf notu son girdiği sınava göre belirlenir ve FF olarak kalır.

Bütünleme sınav oturumlarında koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu olan derslerden yeni harf notunun oluşması istenmiyorsa sınav cevap optiklerinde ilgili derse ait sütun işaretlememelidir.

Mezuniyete hak kazanmış öğrenciler, bitirme sınavından sonra koşullu başarılı oldukları (DD) ve (DC) harf notları için Bütünleme sınavına giremez.

AUZEF SINAV GEÇME NOTU KAÇ?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi öğrencilerinin bir dersten geçebilmeleri için yarıyıl/yılsonu sınavından en az 40, uzaktan öğretim programlarında ise en az 50 almaları gerekiyor.

AUZEF HARF NOTU KARŞILIKLARI

84-100 puan arası notların harf notu karşılığı AA olarak gösterilir. Bu not dersten geçildiğini ifade eder.

77-83 puan arası notların harf notu karşılığı AB olarak gösterilir. Bu not dersten geçildiğini ifade eder.

71-76 puan arası notların harf notu karşılığı BA olarak gösterilir. Bu not dersten geçildiğini ifade eder.

66-70 puan arası notların harf notu karşılığı BB olarak gösterilir. Bu not dersten geçildiğini ifade eder.

61-65 puan arası notların harf notu karşılığı BC olarak gösterilir. Bu not dersten geçildiğini ifade eder.

56-60 puan arası notların harf notu karşılığı CB olarak gösterilir. Bu not dersten geçildiğini ifade eder.

50-55 puan arası notların harf notu karşılığı CC olarak gösterilir. Bu not dersten geçildiğini ifade eder.

46-49 puan arası notların harf notu karşılığı CD olarak gösterilir. Bu not 1.70 ortalama ile koşullu geçildiğini ifade eder.

50-45 puan arası notların harf notu karşılığı DC olarak gösterilir. Bu not 1.30 ortalama ile koşullu geçildiğini ifade eder.

33-39 puan arası notların harf notu karşılığı DD olarak gösterilir. Bu not 1.00 ortalama ile koşullu geçildiğini ifade eder.

0-32 puan arası notların harf notu karşılığı FF olarak gösterilir. Bu not geçer not değildir.