AUZEF geçme notu kaç? Harf notları açıklandı! AUZEF harf notu hesaplama tablosu

AUZEF geçme notu, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nin bütünleme sınavına katılan öğrencilerin gündeminde yer alıyor. İstanbul Üniversitesi'nde AUZEF geçme notunun belirlenmesi, Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirtilen şekildeki AUZEF harf notu karşılıklarına göre gerçekleştirilmektedir. Peki AUZEF Bütünleme sınavından kaç puan almak gerekir? İşte AUZEF harf notu hesaplama tablosu

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nin bütünleme sınavına katılan öğrenciler, AUZEF geçme notunu araştırmaya koyuldu. AUZEF Açıköğretim programlarında bir dersten koşullu veya doğrudan geçebilmek için gereken Bitirme/Telafi Sınavından belli bir puan almak gerekiyor. Peki AUZEF geçme notu kaç? Bütünleme sınavından kaç almak gerekir? İşte AUZEF harf notu hesaplama tablosu

AUZEF GEÇME NOTU KAÇ?

İstanbul Üniversitesi Senatosu'nda alınan kararlar çerçevesinde 2022-2023 eğitim-öğretim yılından itibaren; Uzaktan eğitim programlarında bir dersten koşullu veya doğrudan geçebilmek için gereken Bitirme/Telafi Sınavından en az 50 alma zorunluluğu 40 puana düşürülmüştür.

Açık öğretim programlarında bir öğrencinin bağıl değerlendirmeye katılabilmesi için bitirme/bütünleme sınavında en az 40 puan alması gerekir.

BÜTÜNLEME SINAVINDAN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?

Açıköğretim programlarında dört (4) yanlış cevap, bir (1) doğru cevabı eksiltmektedir. (Yapılan her yanlış cevap için alınan toplam puandan 1,25 puan düşülmektedir.) Uzaktan öğretim programlarında başarı notu, hesaplama farklılığı nedeniyle bu kural uygulanmamaktadır.

AUZEF'te Ara/vize sınav sonuçlarının değerlendirmeye etki oranı %30, bitirme/bütünleme sınavının ise %70'tir.

Açık öğretim programlarında bir öğrencinin bağıl değerlendirmeye katılabilmesi için AUZEF bütünleme sınavından en az 40 puan alması gerekir. AUZEF sınavlarından başarılı not alarak mezun olmak için Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) en az 2.00 olması gerekir.

Harf notları AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC şeklinde gösterilebilir. Bunlar geçer notlardır ve öğrencinin dersi geçtiğini gösterir.

Ağırlıklı Not Ortalaması(ANO) ve Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) kavramları, öğrencinin bir üst yarıyıldan ders alıp alamayacağı gösterirken DC ve DD aldığı derslerden geçip geçemeyeceğinin bilgisini verir.

Eğer öğrencinin genel not ortalaması 2.00' ın üzerinde ise CD, CC ve DD notları da geçer not olarak kabul edilir. FF notu ise en düşük nottur ve öğrencinin başarısız olduğunu gösterir.

AUZEF HARF NOTU HESAPLAMA TABLOSU

84-100 puan arası notların harf notu karşılığı AA: GEÇER

77-83 puan arası notların harf notu karşılığı AB: GEÇER

71-76 puan arası notların harf notu karşılığı BA: GEÇER

66-70 puan arası notların harf notu karşılığı BB: GEÇER

61-65 puan arası notların harf notu karşılığı BC: GEÇER

56-60 puan arası notların harf notu karşılığı CB: GEÇER

50-55 puan arası notların harf notu karşılığı CC: GEÇER

46-49 puan arası notların harf notu karşılığı CD: 1.70 ortalama ile koşullu GEÇER

50-45 puan arası notların harf notu karşılığı DC: 1.30 ortalama ile koşullu GEÇER

33-39 puan arası notların harf notu karşılığı DD: 1.00 ortalama ile koşullu GEÇER

0-32 puan arası notların harf notu karşılığı FF: KALIR