AUZEF Bütünleme sınavı yüzde kaç? AUZEF bütünleme sınavından kaç almak gerekir?

Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nde Güz Döneminin sona ermesiyle birlikte başarısız notu olan öğrenciler bütünleme sınavından kaç almak gerektiğini merak ediyor. Dönem sonu notu FF olan öğrencilerin, ilgili dersten başarılı olabilmesi için bütünleme sınavına girme zorunludur. Peki ama AUZEF bütünleme sınavından kaç almak gerekir? AUZEF Bütünleme sınavı, nota yüzde kaç etki ediyor? İşte detaylar

AUZEF bütünleme sınavı 10-11 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi 2023-2024 Güz Dönemi Vize ve final sınavlarında başarılı olamayan öğrenciler AUZEF bütünleme sınavlarına katılacaklar. Peki AUZEF bütünleme sınavından kaç almak gerekir? AUZEF Bütünleme sınavının değerlendirmeye etki oranı yüzde kaç?

AUZEF BÜTÜNLEME SINAVINDAN KAÇ ALMAK GEREKİR?

AUZEF bütünleme sınavı 10 - 11 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. Öğrenciler bütünleme sınavında ders kitaplarındaki ünitelerin tamamından sorumlu olacaklar. Bütünleme sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girilebilecek.

Açık öğretim programlarında bir öğrencinin bağıl değerlendirmeye katılabilmesi için AUZEF bütünleme sınavından en az 40 puan alması gerekir.

Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) Bütünleme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu olan öğrenciler için düzenlenmektedir. Bütünleme sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilirsiniz.

Koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler bu derslerden Bütünleme sınavına girer ve sınavda başarısız olur (FF) ise ders harf notu son girdiği sınava göre belirlenir ve FF olarak kalır.

edit Bütünleme sınav oturumlarında koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu olan derslerden yeni harf notunun oluşması istenmiyorsa sınav cevap optiklerinde ilgili derse ait sütun işaretlememelidir.

AKSİS AUZEF bütünleme sınavı giriş belgesi alma ekranı! AUZEF sınav giriş belgesi nasıl alınır?

AUZEF BÜTÜNLEME SINAVI YÜZDE KAÇ?

Açıköğretim programlarında dört (4) yanlış cevap, bir (1) doğru cevabı eksiltmektedir. (Yapılan her yanlış cevap için alınan toplam puandan 1,25 puan düşülmektedir.) Uzaktan öğretim programlarında başarı notu, hesaplama farklılığı nedeniyle bu kural uygulanmamaktadır.

Ara/vize sınav sonuçlarının değerlendirmeye etki oranı %30, bitirme/bütünleme sınavının ise %70'tir.

AUZEF bütünleme sınavına giren öğrenciler için Telafi (bütünleme) sınavı bitirme (final) sınavı yerine geçer ve bitirme sınavı gibi toplam notun %70 ini etkiler.

AUZEF vize ve finale girmeyen bütünlemeye girebilir mi? AUZEF bütünleme sınavına kimler girebilir?